A hidegfront a legtöbb helyen szárazon vonul át, szórványosan azonban előfordulhat zápor, zivatar. Hétfőn a megerősödő északnyugati széllel már 4-5 fokkal frissebb levegő érkezik fölénk, a nyugati tájakon már megszűnik a hőség.

A front mögött északnyugati áramlás alakul ki felettünk, így a következő napokban tovább mérséklődik a nappali felmelegedés, kellemes hőmérsékletű nyári idő várható.

A következő három nap időjárása Somogyban: 

null

Hétfő: a változóan, időnként erősen felhős ég mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Szórványosan várható zápor, zivatar. Az északnyugati szél megerősödik. A nappali hőmérsékletek 28-30 fok között alakulnak. Késő estére 24-26 fok közé hűl a levegő. 

null

Kedd: a változóan, időnként erősen gomolyfelhős ég mellett több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Az északnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A hajnali órákra 17-19 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Szerda: napos és gomolyfelhős időszakok váltakoznak. Az északnyugati szél megerősödik. A hajnali órákra 14-17 fok közé hűl a levegő. A nappali hőmérsékletek 25-27 fok között alakulnak. 

null

Távolabbi kilátások: péntektől újabb felmelegedés, kánikulai időszak kezdődik. 

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: somogy vármegye, időjárás, kaposvár