Első idegenbeli pontjait szeretné megszerezni a Rákóczi futballcsapata Diósgyőrben. A kaposváriak az OTP Bank Liga 9. fordulójában az újonc borsodiak otthonában lépnek pályára, és abban reménykednek, hogy most már a szerencse is átpártol hozzájuk. A hazai döntetlenek és a vidéki vereségek után ugyanis már égetően szükség lenne a bajnoki pontokra. A találkozó pénteken 18 órakor kezdődik a DVTK-stadionban.

A kaposvári szurkolók elégedettek lehetnek a szezon eddigi hazai mérkőzésein látottakkal, az elért eredmények viszont fejtörést okoznak. A sok döntetlen miatt a zöld-fehérek nyolc forduló után 7 ponttal a 12. helyen állnak a tabellán. "Én szerintem, aki látta a mérkőzéseinket, azt mondja, jó kis mérkőzéseket játszottunk. Tudjuk, mit akarunk, védekezésben és támadásban, hajtunk és küzdünk. Ez a minimális, de jó lenne, ha szerencsénk is lenne, és ha nem is lesz olyan a játék minősége, pontot, pontokat hozzunk el. Nagyon nagy szükségünk lesz rá" - mondta Sisa Tibor vezetőedző, Kaposvári Rákóczi FC. A Rákóczi Diósgyőrben játssza következő bajnoki mérkőzését, és nem vár könnyű kilencven perc a fiúkra.
"Kifejezetten nehéznek ítélem. A Diósgyőr a labdarúgásunk egyik fellegvára, a 12. játékos a közönség, belehajszolják őket a győzelembe. A másik része, hogy sokáig csak gondokról hallhattunk, most pedig nagyot fordult a világ" - folytatta a vezetőedző.

Rákóczi

Úgy tűnik, stabil a nyolcadik helyen álló borsodiak háttere: három játékost igazoltak a spanyol élvonalból és a Tisza Tibor is őket választotta. Ennek ellenére a somogyiak bíznak magukban és a sikeres szereplésben. "A társaság egyénileg jó játékosokból áll, a szerencse elkerül minket. Reméljük, változik a helyzet, ezen leszünk, és ez talán már holnap egy győzelemben megmutatkozik" - mondta Graszl Károly Kaposvári Rákóczi FC. A Diósgyőr most jutott fel. A lelkesedés plusz erőt ad nekik. Szervezett játékot játszanak, az előre játékuk gyors, dinamikus, erős játékosaik vannak. A taktikánk már megvan, és reméljük, ez ülni is fog. Graszl Károly a közelmúltban tért vissza Kaposvárra a siófoki együttesből. "Igazából jól érzem magam, régi barátok is vannak. Nem volt nehéz beilleszkedni, és remélem, fogok lehetőséget kapni, és bizonyíthatok a pályán is" - nyilatkozta Graszl Károly Kaposvári Rákóczi FC.

A Diósgyőr – Rákóczi mérkőzés pénteken 18 órakor kezdődik. A találkozóról online közvetítésben számol be a kapos.hu internetes portál.

Címkék: közvetítés, Diósgyőr, játék, Rákóczi, foci, sport