A kilencvenes évek közepén rendezett korosztályos Európa-bajnokság után többször újjáélesztették a Deseda Triatlont. Nyolc esztendővel ezelőtt még az olimpiai táv legjobbjai is tiszteletüket tették Kaposváron, a magyar bajnokságon. Többször kiderült már, hogy ez a terep ideális a verseny-rendezésre. Az elmúlt hétvégén ismét triatlonversenyt rendeztek Toponáron: a szeniorok és a veteránok immár hagyományos balatonföldvári bajnoksága ezúttal a megyeszékhelyre költözött.

A katasztrófavédők is el szoktak indulni. Száz ember körül szoktak nevezni, és még a helyszínen is van jelentkezés - mondta a Ma-Vik TC szervezője, Böröczi Antalné.

Az MG Produkt Kupán sprint távon hirdettek küzdelmet. A szenior és veterán viadal mellett ifjúsági, junior és felnőtt amatőr versenyt is rendeztek. Itt Varga Szabolcs és Forró Zsófia szerezte meg az első helyet.

Az MG Produkt kaposvári versenyzője, Varga Szabolcs elmondta: "Mivel kaposvári vagyok, ismerem a pályát. Jó volt a víz, a biciklis pályát próbáltuk lezárni, nem volt autós forgalom, ez is jól esett. A kétkörös futás során többször is találkoztunk a nézőkkel, ez is tetszett, remélem, másoknak is."


Voltak olyan versenyzők, akik mind a két futamban teljesítették a távot. A verseny abszolút férfi első helyét végül Ács Péter szerezte meg, a nőknél a Zamárdiból érkezett Kiss Katalin ért először a célba.

Címkék: újratöltve, triatlon, Deseda, verseny, Kaposvár, sport