Tortával, tapssal és további ajándékokkal várták a kaposvári uszodában Dudás Dánielt. A 17 esztendős sportoló újoncként vett részt a korosztályos Európa-bajnokságon, és három éremmel, világcsúcstartóként térhetett haza.  

- Én tényleg nem számítottam rá. Jól sikerült a felkészülés, a formába hozás, a technikai dolgokat be tudtam tartani, így sikerült két arany- és egy ezüstérmet szereznem - mondja Dudás Dániel.

A kaposvári fiú két sportágban, úszásban és uszonyosúszásban is bekerült a korosztályos válogatottba, és a siker újabb szeletét ízlelhette meg.

- Első nap egyből nagyon örültem az Európa-bajnoki címnek és a világcsúcsnak is. Próbáltam a földön maradni és oda koncentrálni, ez jól sikerült. Nagyon jó volt a hangulat, volt egy kis kirándulás, szerettem ott lenni - tette hozzá Dani.

Dani edzője, ifjabb Kovács László annak idején szintén junior Eb-aranyig, majd felnőtt világbajnoki ezüstéremig jutott ebben a sportágban.

- Ez mindig is a szívem csücske volt, a szerelmese vagyok. De az úszás még mindig nagyobb részben van a szívemben. Elégedettek lehetünk a most elért eredményekkel, és méltó folytatása lehet Dániel pályafutásának és a Kasi-úszók pályafutásának is - mondja a Kaposvári Cápák SE vezetőedzője, Ifj. Kovács László.

A Cápák SE hat éve működik, és jó néhány fiatal próbálta már ki az úszás uszonyos változatát. A vezetőedző elárulta: tanítványa a nem várt nagy sikerek ellenére sem vált sportágat.  

- Ezek után a szép eredmények után azt kívánná az ember, hogy folytassuk tovább, hiszen világcsúcstartó és kétszeres Európa-bajnok. Az eddigi világcsúcstartó interneten gratulált. Ezután is kiegészítő sportágként fogjuk űzni, főleg alapozási időszakban, és egyre több versenyen veszünk majd részt. Idén az EB-vel együtt négy versenyen vettünk részt, megpróbálunk majd a jövőben több versenyen is rajthoz állni - tette hozzá a vezetőedző.

Dudás Dániel nem sokat pihenhet, a hónap végén ugyanis az országos úszó vidékbajnokságon próbál majd szerencsét Székesfehérváron.

Címkék: uszonyosúszó, Dudás Dániel, junior, úszás, sport