Az Aktív Magyarország és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség összefogásából született a Tájfutó Élmény- és Szabadidősport Program, melynek célja az emberek egészségügyi helyzetének javítása, az egészséges életmód iránti vágy felkeltése, a rendszeres mozgás ösztönzése és az aktivitás mellé a tájékozódási képesség bevonása volt.

Jó alkalom volt erre a Tájfutás Világhete sorozat is, amit 2024. május 18. és 26. között nyolcadik alkalommal rendezte meg Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség. 

A kaposvári oktatási intézményben a Zselic Tájékozódási Futó és Szabadidősport Egyesület állított össze egy pályát. Galambos Erika, elnökségi tag elmondta: "a gyerekek a rajt pillanatában kapnak egy térképet, amin az iskola udvara látható. A kicsiknek nagyon könnyű dolguk van, a nagyobbak, a felső tagozatosok pedig már beszaladnak a folyosóra és az épületébe is. Így keresik meg a kijelölt pontokat." 


a Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolábana Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában
a Tájfutás Világhetét ünnepelték a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolában
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Tavaly 63 országban 780 eseményt bonyolítottak le 100.952 fő
részvételével, amihez Magyarország 8898, Kaposvár pedig 286 fővel járult hozzá.

Címkék: Zselic, Kodály, tájfutás, iskola, Kaposvár, sport