A 67. sz. főút Látrány elkerülő szakaszának bővítése keretében átadott több mint 10 kilométeres útszakaszon május 30-tól, rossz időjárási viszonyok esetén május 31-től 90 km/h helyett 110 km/h-val közlekedhetnek az autósok. Az átépített Látrány elkerülő szakasz ideiglenes sebességkorlátozásának feloldásával, immár Kaposvár és az M7-es autópálya (Balaton) között biztosított 2x2 sávon a gyors és biztonságos közlekedés.

A 2x2 sávos Látrány elkerülő szakasz tavaly novemberi átadója óta megtörtént a teljes projektre vonatkozó műszaki átadás-átvételi eljárás, továbbá a zöldfelület rendezése, így többek között a humuszolások és füvesítés. A Magyar Közút NZrt. és az MKIF Zrt. rendszerébe integrált üzemi hírközlő hálózat is teljeskörűen működik, melynek köszönhetően üzemelnek az útpálya fölötti portálokon a kijelzők, a meteorológiai állomás, valamint a kamera rendszer. A végleges forgalomba helyezési engedélyt követően az említett 2x2 sávos szakaszon lekerülnek a vadveszélyre figyelmezető, illetve a 90 km/h sebességkorlátozást jelző táblák, majd helyükre kikerülnek a 110 km/h sebességkorlátozást jelző táblák.

Ezzel egyidőben a rendőrség is éles üzembe helyezi a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszerét, így az május végétől rögzíti és tárolja
a közúti szabályszegéseket.

Címkék: Látrány, főút, 67-es, sebesség, olvasóink kérdezték, Balaton