Több mint 150 sportoló ugrott vízbe hétvégén a VI. Középület-kivitelező kupán. A legjobb hazaiak mellett szlovák és horvát uszonyos úszók is érkeztek a kaposvári városi fürdőbe.

A kaposvári Középület-kivitelező Adorján SE, mesteredzője Kovács László azt mondta: A serdülőknek ez országos bajnokság, ez a legfőbb versenyük, a junioroknak nemcsak a legfőbb versenyük, hanem itt dől el, hogy ki kerül be a magyar válogatottba a júliusi miskolci junior EB-re, nekik duplán számít ez a verseny.

Több kaposvári is jó esélyekkel szállt harcba az EB indulásért.

Az Adorján SE versenyzője Stier Lilla azt mondta: Mindenképp szeretnék kijutni az EB-re, eddig az idők alapján második vagyok, úgyhogy ez lehetséges, mindenképp szeretnék nyerni egyik legfőbb célom, most délelőtt 100 m-en állok rajthoz, ez a legfőbb és kedvenc számom és bízom, hogy sikerül a dobogó tetején végeznem.

Lilla végül a 2. lett, és biztosan ott lesz az Európa-bajnokságon. Kurdi Márk 50, 100 és 200 méteres uszonyos úszásban indult.

Szerintem amióta úszom a legnehezebb a mezőny, az úszók is feljöttek és más egyesületekből is fantasztikusan fejlődnek, úgyhogy össze kell szednem magam. - mondja a szintén kaposvári Adorján SE versenyzője Kurdi Márk.

A Kaposvári Sportiskola korosztályos válogatott úszója, Dudás Dániel most uszonnyal is bizonyított. Ezúttal a Kaposvári Cápák Uszonyos- és Búvárúszó Egyesület színeiben nyert két junior magyar bajnoki címet.

A Kaposvári Cápák versenyzője Dudás Dániel az mondta a KaposSportnak: egy kicsit meglepődtem, mert kiegészítő sportágként űztük eddig az uszonyozást, ezentúl kicsit jobban ráfekszünk, mert 100-on és 200-on is junior magyar bajnoki címet sikerült szereznem.

Ezzel pedig ő is kvalifikálta magát a kontinensviadalra. Ahogy az adorjános Németh Dávid is.

Én nagyon örültem a 800-as és 1500-as eredményemnek, a 200-at kicsit sajnálom, de így maximálisan tudok koncentrálni a 800 és 1500-ös felszíni úszásra. - mondja Dávid

Németh Dávidnak ráadásul jó esélyei vannak a felnőtt világbajnoki részvételre is.

Címkék: uszonyos úszás, cápák, adorján, úszás, sport, kaposvár