A Mesterek Tornája több mint két évtizede íródó sikertörténete két évvel ezelőtt újabb komoly fejezettel gyarapodott, hiszen egy rangos, két csillagos nemzetközi díjugrató viadalt szerveztek a rendezvény keretein belül. A verseny nagy sikert aratott a szakma és a közönség körében, így talán nem meglepő, hogy a tavalyi tornára is hét nemzet sportolói neveztek, az idén pedig újra megdől a korábbi részvételi csúcs!
A szervezők 110 lovast és 210 lovat várnak a háromnapos díjugrató hétvégére. A magyar élmezőny tagjai mellett szlovén, szlovák, cseh, lengyel és román lovasok is érkeznek Somogyba.
A program bővül a tavalyihoz képest, így a sportbarátok reggeltől estig szinte megállás nélkül láthatják majd a résztvevő párosokat a fedett lovarda pályáin. A felnőttek a megszokottak szerint küzdenek: a kis kör, a közép kör és a nagy kör indulóira pénteken az elődöntő, szombaton a középdöntő, vasárnap pedig a döntő vár. A finálé, amely egyben a Turi József emlékverseny, a tervek szerint vasárnap 15 órakor kezdődik majd. Az ifjúsági kategória szereplői minden délelőtt két-két számban bizonyíthatják tehetségüket és felkészültségüket. Ezúttal sem marad el a hagyományos autós-lovas kombinált versenyszám, ahol a résztvevők előbb lovukkal, majd egy autóval teljesítik a kijelölt pályát.
A versenyszámok legjobbjai között mintegy 13 millió forintot osztanak szét. Ez már akkora összeg, amire harapnak a nemzetközi élmezőny tagjai is. A színvonalas pályákat egy hozzáértő csapat alakítja majd ki, és a házigazdák bíznak benne, hogy a magyarok is jól szerepelnek majd ezen az erőpróbán.
Az előzetes nevezésekből kiderül, hogy elindul a Mesterek Tornáján a díjugrató szakág magyar bajnoki címvédője, James Wingrave, az idei fedettpályás bajnok Hugyecz Mariann, valamint a tavalyi kaposvári Nagydíj-győztes Szuhai Gyula is. A somogyi színekben induló Szabó Anitától (Lovas Akadémia SC Kaposvár) és ifjabb Kövy Andrástól (Zselic-Farm Kft.) ugyancsak jó szereplést várhatunk, ha nem jön közbe sérülés vagy betegség.

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató viadal, Kaposvár, Pannon Lovas Akadémia

A tervezett program

Március 25., péntek
8.00 Ifjúsági kategória versenyszám I.
10.00 Ifjúsági kategória versenyszám II.
12.00 Kis kör minősítő I.
14.00 Közép kör minősítő I.
16.00 Nagydíj minősítő I.

Március 26., szombat
8.00 Ifjúsági kategória versenyszám I.
10.00 Ifjúsági kategória versenyszám II.
12.00 Kis kör minősítő I.
14.00 Közép kör minősítő I.
16.00 Nagydíj minősítő I.

Március 27., vasárnap
8.00 Ifjúsági kategória versenyszám I.
10.00 Ifjúsági kategória versenyszám II.
12.00 Közép kör döntő
14.00 Lovagolj és vezess show
15.00 Mesterek Tornája Nagydíj Döntő
17.00 Kis kör döntő


Ez történt tavaly

2010-ben Szuhai Gyula győzelmével ért véget a kaposvári Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató viadal Nagydíj-döntője. A magyar lovas cseh és szlovák riválisát előzte meg az izgalmas, színvonalas küzdelem végén.

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny, Kaposvár.
Nagydíj döntő, Turi József emlékverseny (23): 1. Szuhai Gyula (magyar) Brody 1 – 48,04, 2. Ales Opatrny Luka’s Ninja 4 – 38,65, 3. Marian Stangel (szlovák) Ukarlos 4 – 39,22

Ez történt két éve

Mesterek Tornája nemzetközi díjugrató verseny, 2009. Kaposvár, Lovas Akadémia.
Nagydíj, döntő (22 induló): 1. Juraj Hanulay (szlovák) Quality 0 - 41,92, 2. Szabó Gábor (Szabó Team LK) Ukarlos 0 - 46,27, 3. Monika Stangelova (szlovák) Lukas Ninja 1 - 37,00

Címkék: lovaskadémia, mesterek tornája, ifjúsági, lovas, nemzetközi, sport