Az első szett kiélezett csatát hozott: két pontnál nem volt nagyobb a különbség a küzdő felek között. A kaposváriak 21:20-nál vették át a vezetést, és végül kiharcolták a 25:23-as részsikert.
A térfélcsere után a vendégek sokáig csak tisztes távolból követték a bajnoki címvédőt. A Fino már 21:15-re vezetett, de idő előtt kiengedett, a jól küzdő Kecskemét pedig egyenlített. A kaposváriak végül Schulcz ütésével és Csoma ász-nyitásával húzták be a szettet.
A Kecskemét a harmadik játszma első felében jól tartotta a lépést a házigazdával, majd a Fino újra elkapta a fonalat, és gondoskodott a nyugodt, izgalmak nélküli befejezésről.
– Úgy érzem, a fejekben a tisztítás véghez ment. Nem az volt a cél, hogy leüssük őket a pályáról, hanem hogy kielemezzük őket minél jobban. Úgy nem lehet őket kielemezni, ha csak a saját hibáinkat vesszük észre – mondta Kántor Sándor, a kaposváriak vezetőedzője.
– Nem gondoltam, hogy ennyi hiba lesz. Taktikai állóháború volt, ebből a Kaposvár jött ki jobban. A Kaposvártól azt kaptam, amit vártam, de azt hittem, hatékonyabban nyitnak majd. Azért volt ilyen szoros, mert sokat rontottak – vélekedett Karagics Mátyás, a Kalo-Méh Kecskemét vezetőedzője.
A Fino a jövő hét végén dupla mérkőzéssel fejezi be a középszakasz küzdelmeit.

Címkék: röplabda, sport