Farsangi hangulatban melegítettek a sportemberek. Többen nyúlcipőt húztak.

- Úgy gondoltam, én leszek a záró busz helyett a záró nyúl, utolsóként fogok menni és aki az én farkamat látja, valamit rosszul csinál - mondta Szekeres Éva.

Ez a hölgy pedig lehet, hogy olyan gyors lesz, hogy majd bottal üthetik a nyomát.

- Igazán poénnak szántuk, mert Hycomat duó a nevünk, váltóban indulunk, mindkettőnket négy hete műtötték, a térdünket és most ezt így találtuk ki - mondta Dankó Ildikó.

A Kaposvár Dombjai Farsangi Félmaratont Péter Attila barátai semmiképp sem hagyták volna ki. A szpíker a jövő hónapban lesz 50 éves és épp 25 éve konferál sporteseményeken. Ezért látta vendégül ezt a sok sportembert.

- Azt hiszem, hogy létrehoztunk egy olyan versenyt, ami már örökre meg kell maradjon, mert olyan nyilatkozatok voltak a futók részéről, hogy ők mindig eljönnek ide és a város vezetésének is tetszik, befogadja a Dorottya Napok további programjaiba is - mondta Péter Attila főszervező.

Baráti társaságok is szívesen jöttek.

- A buli kedvéért álltunk össze, alkalmi váltó vagyunk, két barátnőmmel, Orsival és Anettel futjuk együtt a félmaratont, én futom az első tíz km-es távot - mondta Fegyver Péter.

Még egy vak futó is rajthoz állt.

Nem vagyok ismerős ezen a helyen, szoktam futni, remélem, megy simán - mondta Ocelka Róbert. A több száz induló remek futó időben vághatott neki a különböző távoknak. Az egyéni versenyzőkre 21,1 km várt, a váltók tagjaira pedig 10, 6.9 és 4.2 km. A többség nem kutyafuttában érkezett a célba, de a győztes, kaposvári Nagy Tamásra még 72 percet sem kellett várni.

- Volt egy hely, ahol tovább futottam, az egyik kanyarban, mert ott nem várt senki, az a 200 m 30-40 mp amivel jobb lett volna, de jó ez, erre számítottam - mondta Nagy Tamás.

A felnőtt férfiak között másodikként Szabó Gábor, harmadikként pedig Filip Krisztián futott be, kéz a kézben a szenior I-es korcsoport bajnokával, Juhász Péterrel. A hölgyek versenyét egy kaposvári triatlonista, Forró Zsófia nyerte. Másfél órán belül teljesítette a félmaratont.

- Úgy álltam neki, hogy nem gondoltam bele, hogy milyen emelkedőkön kell felmenni, jobb, ha nem gondolkodok rajta, volt egy-két emelkedő, ami nem volt vészes, de az utolsó, amikor az Ivánfára kellett felfutni, az elég durva volt - mondta Forró Zsófia.

A farsangi futóhercegnő és futóherceg ezeket a kalapokat is hazavihette. A célba érkezve pedig minden futónak ilyen különleges érmet akasztottak a nyakába. Jövőre az álarc másik feléért szállhatnak harcba a sportolók, akik addig biztosan nem felejtik el Kaposvár dombjait.

Címkék: farsangi futás, Péter Attila, sport, Kaposvár