Igazi csemegét hozott az újév első játéknapja a megyei férfi kosárlabda bajnokságban. A veretlen éllovas, Kaposplast Mágusok és a másodikként rangsorolt Meló-Diák KK csapott össze.

- Az első három csapat között a különbség szerintem nagyon kicsi, az adott fizikai állapot és lelki és csapat összeszokása dönti el, hogy ki lesz a győztes, szurkolok az ellenfélnek is, remélem, hogy mi kerülünk ki győztesen a párharcból - mondta el Szabó Dávid a Kaposplast Mágusok játékosa.

A Meló-Diák saját bevallása szerint túlteljesítette a szezon elején kitűzött elvárásait, a téli szünetben a Tüskevár és a Baross Szőnyeg-Fiat KK is mögöttük állt. Most is meglepetésre készültek a fiúk.

- Próbáltunk készülni rájuk, de szeretnénk egy jót játszani, tudjuk, hogy erősebbek, de azért próbálunk meglepetést okozni nekik, a második helyen állunk, nyerhetünk is - mondta el Mezriczky Ádám a Meló-Diák KK játékosa.

A Meló-Diák kezdett jobban, távoli dobásaik rendre sikerültek, az első negyed végén 18-13-ra vezettek. Aztán jöttek a Mágusok, akik a második játékrészben kerek tíz ponttal bizonyultak jobbnak. A szünetben öttel ment Palócz Tamás csapata. A harmadik etap a melósoké volt, de a záró játékrészben ismét a Kaposplast brillírozott, így végül megnyerte a találkozót 81:67 arányban. Folytatás a hétvégén. Az alapszakasz január 23-án ér véget, februárban pedig már indul a rájátszás.

Címkék: Szabó Dávid, Mezciczky Ádám, Meló Diák, sport