Szerb Mátyás Team Kaposvár SE sportolója szerint a snowboard sportágban nagyon nagy fejlődés várható itthon és külföldön is. Egyre több oktatóra van szükség, mert vannak olyan pályák Magyarországon is, ahol 2-3 hónapot lehet snowboardozni.

A kaposvári Szerb Mátyás nem véletlenül végezte el a Somogy Megyei Sportszövetség sportedzői tanfolyamát. A fiatal sportember, harminc most végzett társához hasonlóan, szeretne hosszú ideig kedvenc sportágában dolgozni.

Én a Team Kaposvár oktatója vagyok, így a mi túráinkon fogok oktatni. Ha lesz külföldi lehetőség, azzal is élni szeretnék. Emellett még versenyzőként is szeretnék felkészülni, és a magyar bajnoki versenyeken részt venni - mondta el.

Megyénkben már hosszú idő óta a Somogy Megyei Sportszövetség szervezi az edzők képzését. A 2009/2010-es tanévben több mint harmincan jelentkeztek a sportedzői tanfolyamra, és akik sikerrel vizsgáztak, azok államilag elismert és az unió országaiban elfogadott bizonyítványt vehettek át. Sárdi Árpád a Somogy Megyei Sportszövetség elnök elmondta: megyénkben az a jellemző, hogy fiatal korban szép eredményeket érnek el, aztán elmennek főiskolára, egyetemre. A munkalehetőség így egyelőre elég kevés.

A képzett szakemberek viszont kulcsszereplői lehetnek a változásnak ezen a területen. Az elmúlt tanévben is voltak olyan hallgatók, akik jelesre vizsgáztak, őket köszöntötték először a bizonyítványosztó ünnepségen. A Sportszövetség a napokban hirdette meg az új tanfolyamot, már várják a jelentkezőket.

 

 

Címkék: Teas Kaposvár SE, Somogy Megyei Sportszövetség, edző