null

1. Csak jogtiszta szoftvert használjunk

Sokan nem szentelnek elegendő figyelmet az operációs rendszer kiválasztására új gépek beszerzésekor, pedig a készülékünk teljesítménye nemcsak a hardver képességeitől, hanem a rajta lévő rendszertől is nagyban függ. A hasznaltlaptop.eu weboldalán elérhető használt számítógépek, illetve laptopok mindegyikére jogtiszta szoftverek kerülnek telepítésre, így nem kell aggódnunk amiatt, hogy honnan fogunk hozzájutni a megfelelő rendszerhez. 

A weboldalon ezenfelül külön is megvásárolhatóak a jogtiszta licencek, így akár utólag is tudjuk ezeket telepíteni a már birtokunkban lévő notebookra, vagy asztali számítógépekre. 

Fontos, hogy soha ne próbáljunk éppen a szoftvereken spórolni, hiszen nem csupán a saját teljesítményünkre, de a felhasználói élményre is hatással lehetnek a gépünkön lévő programok. A kalózverziók telepítése ezenfelül számos kockázatot rejt magában, hiszen használatukkal nagy eséllyel tesszük ki magunknak hackertámadásoknak. 

Ha Ön is szeretné magának biztosítani a megfelelő védelmet, illetve nem szeretne online fenyegetések célpontjává válni, mindenképpen maradjon a jogtiszta verzióknál!

2. Windows, macOS, vagy Linux?

Jelenleg az említett három rendszer rendelkezik világszinten elismert népszerűséggel, a legtöbb felhasználó általában ezek közül teszi le valamelyik mellett a voksát. 

A Microsoft fejlesztésében megjelent Windows több változattal is rendelkezik, jelenlegi legfrissebb verziója a Windows 11. Fő előnyei közé tartozik, hogy igencsak felhasználóbarát, a kezelése tulajdonképpen kezdőknek is nagyon egyszerű. Emellett rengeteg szoftverrel kompatibilis, így nagy az esélye, hogy ha ezt a rendszert választjuk, szinte bármilyen licencet megvásárolhatunk. 

Az Apple nevéhez kötődik a macOS, amit világszerte használnak az Apple eszközök kedvelői, illetve különös népszerűségnek örvend a kreatív tevékenységet végzők között. 

A harmadik fontos szereplő a piacon a Linux, amely egy nyílt forráskódú operációs rendszer. 

3. Nézzük a kompatibilitást is!

Ahogyan már említettük, nem minden szoftver kompatibilis minden operációs rendszerrel, így ha van egy olyan program, amelyet mindenképpen használni szeretnénk hobbink, vagy akár a munkánk miatt, érdemes lehet előre tájékozódni arról, hogy működni fog-e a licenc a választott változattal. 

Az operációs rendszer nemcsak a munkánk minőségére, hanem a termelékenységünkre, hatékonyságunkra is hatással lehet. Ha Ön is új készülék beszerzése előtt áll, ne feledkezzen el a telepítendő rendszer kapcsán is döntést hozni, hiszen csak így lehet teljes a felhasználói élmény. 

Címkék: használt laptop, reklám