A tudatos testedzők és fogyókúrázók odafigyelnek az étkezésükre, és tisztában vannak azzal, hogy szervezetük energia- és tápanyagigényének kielégítéséhez extra mennyiségű fehérjére van szükségük. Az izomépítéshez és a teljesítmény növeléséhez szükséges proteinmennyiség azonban a hagyományos étkezéssel nem biztosítható. Ennek oka, hogy a magas fehérjetartalommal rendelkező élelmiszerek rendszerint magas zsírtartalmúak is, ami hízáshoz vezetne, ha így vennék magukhoz. 

Fokozott fizikai aktivitás esetén naponta többször is szükség lehet az éhség csillapítására, jól jön ilyenkor egy proteinturmix. Elkészítéséhez válaszd a különböző űrtartalmú és színű, tetszetős és higiénikus BodySelect shakereket! A klasszikus tejsavófehérje étrend-kiegészítők mellett növényi fehérjeporokat is találsz, indulhat a mixelés!

Mihez kellenek a fehérjék?

Az emberi szervezetnek szüksége van különféle makro- és mikrotápanyagokra, többek között fehérjékre, amelyek a szervek és szövetek építőanyagai, illetve számos biokémiai folyamathoz, a hormontermeléshez is nélkülözhetetlenek. A proteinek aminosavakból épülnek fel, amelyek egy részét a szervezet az elfogyasztott fehérjék lebontásával újra szintetizálja, de 9 esszenciális aminosav előállítására nem képes, ezért azokat a táplálékokból kell biztosítani. 

Mindenkinek szüksége van ezekre a tápanyagokra, azonban fokozott fizikai aktivitás, diéta, egyes állapotok és betegségek esetén különösen. De a teljesítményhez, a fejlődéshez, az izomépítéshez, az izomzat feszessé és tónusossá tételéhez és a regenerációhoz is elengedhetetlenek, ezért is fogyasztanak a sportolók fehérje tartalmú készítményeket. 

Gyors és tápláló fehérjeturmixok minden napszakban

A fehérjeporok egyszerű és jól adagolható megoldást biztosítanak, továbbá koncentráltan tartalmazzák a szükséges tápanyagot, így nagyszerűek lehetnek a megnövelt tápanyagszükséglet kielégítésére. Ha ezt fogyasztod, nem kell olyan szigorúan számolgatni a kalóriákat sem, hiszen ezeknek a készítményeknek a zsír- és szénhidráttartalma a hasonló mennyiségű fehérjét tartalmazó ételekhez képest csekély. 

A legkedveltebb tejsavófehérje-, valamint a tojásfehérjeporok állati eredetűek, és valamennyi aminosavat tartalmazzák, vagyis teljes értékűek. A különféle vegán fehérjék, 5 kivételével, hiányos aminosavprofillal rendelkeznek, azonban megfelelő párosítással komplettálhatók, de választhatsz olyat is, amely komplex. 

Divatos és stílusos megjelenés

A fehérjeporok kényelmes és hatékony mixeléséhez ízlésednek és igényeidnek megfelelően választhatsz shakert, ami jól jöhet, ha az edzőteremben vagy házon kívül fogyasztanád el a szükséges adag turmixot. 

Víz hozzáadásával készíthetsz benne ízletes turmixot, amit a jól záródó kupaknak köszönhetően bárhová magaddal vihetsz.

Címkék: turmix, bodyselect, shaker, protein, fehérje, testépítés, fogyókúra, edz, webshop, online, reklám