Elsősorban beltéren, a plafon és a falak festésére vagy tapétázásra való előkészítése során alkalmazzák. Nagyobb falfelület vagy plafon esetén ez egy kimondottan idő- és költségigényes feladat lehet, amely szakértelmet és precizitást követel meg a kivitelezőtől.

Elengedhetetlen a megfelelő anyag kiválasztása, amelyhez érdemes szakértők véleményét kikérni, vagy a Piktorfesték webáruházban tájékozódni a termékek sajátosságaival és felhasználási módjával kapcsolatban.

Baumit gipszes glettvakolat

Ez a termék kiemelkedő tapadási tulajdonságokkal rendelkezik. Speciális összetételének és finom szemcseszerkezetének köszönhetően széles felhasználási spektrummal bír. Rugalmas felhordási vastagsága alkalmassá teszi a durva vakolatok és betonfelületek glettelésére, valamint pórusbeton és egyéb sík falazóelemek vékonyvakolására, minimum 4 milliméteres vastagságban. A termék felhordás után nem zsugorodik, és rendkívül egyszerűen bedolgozható. Előfordulhat, hogy a felújítási munkák során keletkezett vakolási hibákat javítani kell, amire szintén tökéletesen megfelel a termék. 

A glett felhordása után 30-40 percet várjunk, hogy a felület elkezdjen megszilárdulni. Ezután egy nedves ronggyal feldörzsöljük a munkafelületet, majd egy glettvassal egyenletesen elkenjük. Az anyag közvetlenül festhető, így egyetlen réteg felvitele után is festésre kész felületet kaphatunk, közbenső alapozóréteg nélkül.

Az anyagszükséglet mindössze 0,8 kg/m2/mm, amely rendkívül kedvező anyagfelhasználást eredményez. 5, illetve 20 kg-os kiszerelésben kapható.

Beltéri univerzális glettanyag

Ami igazán népszerűvé teszi a terméket, az az univerzális felhasználhatósága. Kiváló alapfelületet biztosít festés és tapétázás alá egyaránt. Alkalmazható cement és gipszes vakolatra, betonfelületekre, gipszkarton szerkezetek hézagkitöltésére és teljes felületére, gipszblokk falazóelemek fugázására, alumínium élvédők rögzítésére, valamint a vakolat kisebb hibáinak a javítására. A termék minimum felviteli vastagsága 1, a maximum pedig 10 milliméter, egy munkamenetben. A termék könnyen bedolgozható és csiszolható, illetve nem gyűrődik. Anyagösszetétele környezetbarát, a 0,8 kg/m2/mm anyagszükséglet pedig gazdaságosnak nevezhető. 5, illetve 20 kg-os kiszerelésben kapható.

Nem érdemes spórolni rajta

A glettelés tipikusan az a feladat, amit nem érdemes félvállról venni. Azt gondolhatjuk, hogy a lényeg úgyis a festés, tapétázás lesz majd, hiszen annak eredménye sokkal látványosabb. Ez azonban ne tévesszen meg minket, ugyanis ha elmulasztjuk ezt a fontos lépést, azt az eredmény időtállósága és megjelenése fogja megsínyleni.

Címkék: gipsz, reklám, piktorfestes, vakolat, glett, webshop, festék, felújít, online