Természetesen a test többi részét is védőfelszereléssel kell ellátni, hogy sérülések nélkül, maximális biztonságban és a lehető legnagyobb kényelemben végezhessünk a feladatunkat. Viszont mindezek közül kiemelt fontossággal bír a szemed épségének megőrzése.

Nem mindegy, hogy milyen minőségű hegesztőszemüveget választasz

Ha megnézed az Elefántszerszám.hu Webáruház hegesztőszemüvegjeinek kínálatát, akkor csak magas színvonalú termékekkel fogsz találkozni. Ennek az az oka, hogy tudják, mennyire fontos a megfelelő minőségű, megbízható szemvédelem biztosítása egy olyan veszélyes környezetben, mint amilyen a hegesztés is.

Bár a fenti linken elérhetőek kedvezőbb árú és drágább termékek is, amikor hegesztőszemüveget választasz, soha se amiatt dönts egyik vagy másik darab mellett, hogy mennyibe kerül. Sokkal fontosabb kell legyen számodra is a saját szemed fénye, mint hogy kompromisszumokat köss! 

Csakis két szempontot érdemes szem előtt tartanod: a kiváló minőséget, valamint a saját igényeidet. Így nem csak minőségben, de funkcionalitásban is maximálisan a legjobbat fogod választani, azaz maximális lesz a védelem, emellett pedig tökéletesen fogja támogatni a munkavégzést is.

Figyelned kell a különböző szabványokra!

Hegesztőszemüvegek esetén is nagyon fontos, hogy a munkavédelemben sztenderdnek számító jelöléseket figyeld. Minden munkavédelmi ruházatnak, cipőnek, arc- és szemvédőnek, valamint további kiegészítőnek megvan a maga jelölése, mely megmutatja számodra, hogy milyen jellegű és milyen fokú biztonságot nyújt a használata során.

Ennek megfelelően megvannak a külön jelölések a hegesztőszemüvegek esetén is. Itt a “DIN” és az ezt követő szám azonosításával tudhatod meg, hogy milyen feladatra alkalmas az adott termék. Nézzük ezeket részletesen:

- DIN1,7: Ponthegesztés.
- DIN3-5: Lánghegesztés.
- DIN5-7: Vágás oxigénnel.
- DIN6 fölött: Ívhegesztés, plazmavágás (arcvédő, hegesztőpajzs viselete kötelező).

A fentiek alapján például egy DIN5-ös jelöléssel bíró szemüveg tökéletes választás hegesztéshez.

Kényelmes és praktikus kialakítás

Jellemző a hegesztőszemüvegekre, hogy állítható fejpánttal vannak ellátva, így igazán univerzális méretezésről beszélhetünk. Emellett a gyártók ügyelnek arra is, hogy komfortossá tegyék a viselésüket. Egyes darabok akkora kerettel rendelkeznek, hogy még azok számára is megfelelőek lesznek, akik szemüveget kénytelenek viselni még munka közben is.

Az ilyen termékeknél gondolnak arra is, hogy megfelelő szellőzéssel lássák el őket, melynek köszönhetően elkerülhetjük a lencsék párásodását. De ha már lencsék: a kör alakúak jellemzően könnyen kicserélhetőek csavarmechanizmusuknak köszönhetően.

Bármelyik hegesztőszemüveget is választod végül, ügyelj arra, hogy jó minőségű és az igényeidhez igazodó legyen.

Címkék: hegesztőszemüveg, elefantszerszam, szabvány, munkavédelem, webshop, reklám, online