Kisgépekre feltétlenül szükség van

Habár első pillanatban talán a nagyobb berendezések jutnak eszünkbe, ha a konyhára gondolunk, mint amilyen a sütő, a hűtőszekrény vagy a főzőlap, de a kisebb készülékek legalább olyan fontos szerepet töltenek be a mindennapjainkban. A Márkabolt.hu Electrolux háztartási gép kínálatából mutatós, s funkciókban is gazdag, megbízható és hosszú élettartamú eszközöket szerezhetünk be. Lássuk, mi minden tartozhat ebbe a kategóriába!

A leggyakrabban használt konyhai kisgépek

Talán az egyik első, ami mindenkinek eszébe jut, és minden nap valószínűleg használ is, az a kávéfőző. De gondoljunk csak egy finom reggelire, ha már megidéztük a frissen főtt kávé illatát! Ehhez pedig igazán hasznosnak bizonyul majd a kenyérpirító és a tojásfőző. A forró tea szerelmesei pedig biztosan értékelnek egy remek vízforralót is.

Persze a sort nagyon hosszan folytathatnánk, hiszen ott a melegszendvics-sütő és a gofrisütő. Alighanem egyetlen kisgyermekes háztartás sem lehet meg nélkülük. Az ínyenceknek talán egy kisebb grillező lehet előnyösebb választás, amiben isteni paninik készülhetnek majd.

A felsoroltakon kívül rengeteg opció létezik, és leginkább az egyéni igények határozzák meg azt, hogy melyik kisgépek teszik a legjobb szolgálatot nekünk. Amellett, hogy megbízható márkájú termékeket választunk, még sok egyebet tehetünk annak érdekében, hogy háztartási kisgépeink sokáig jó karban maradjanak.

Ne hanyagoljuk el őket!

A vízforraló vagy a kenyérpirító kiváló példát szolgáltat arra, hogy ezeket az eszközeinket hajlamosak vagyunk nagyvonalúan kezelni, ha tisztításról van szó. Sokan ezeket egyáltalán nem takarítják, egyszerűen csak hagyják gyűlni bennük a szennyeződéseket. Pedig egy vízforralóban lerakódhat akár a vízkő is, a pirítóban pedig felhalmozódnak a morzsák, sőt, a por sem kíméli!

Legalább a tavaszi nagytakarítás során gondoljunk ezekre is!

A tavasz mindig az újrakezdés, a frissesség és felfrissítés időszaka. Ilyenkor sort kerítünk az ablakok pucolására, megtisztítjuk a kevésbé gyakran takarított zugokat is. Tökéletes alkalom ez arra, hogy gondoskodjunk a konyhai kisgépekről is.

Az, hogy mennyire gyakran takarítunk, eltérően alakulhat családonként, egyénenként is, s még az is valószínű, hogy nem egyformák az elvárásaink sem e tekintetben. Egy dolog azonban az, hogy elnézünk-e egy pókot a sarokban, s egészen más, ha olyan eszközökről van szó, amelyeket ételek, illetve italok elkészítésére használunk.

A kisgépek közül a konyhában alighanem a kenyérpirító az egyik leginkább szennyezett eszköz, noha ez értelemszerűen a használat gyakoriságától is függ, illetve a tárolás módjától is. Egy naponta alkalmazott készüléket valójában legalább hetente tisztítani kellene!

Címkék: Electrolux, markabolt, kisgép, háztartás, konyha, webshop, online, reklám