A Meglepkék.hu gyermekeknek szóló élményei bármely tárgyi ajándékot kenterbe verik. Ha az a cél, hogy a gyerek évek múlva is emlékezzen az ajándékra, akkor érdemes olyan meglepetéssel készülni, mely valódi élményt jelent.

A kalandok fontossága gyermekkorban

Szülőként teljesen másként tekintünk a kalandokra, mint anno gyermekkorban. Elsősorban a kockázatokat, veszélyeket és a lehetséges sérülési lehetőséget látjuk meg. A mászókáról való fejjel lefelé lógás, kéz nélküli biciklizés vagy a fára mászás mind olyan tevékenységek, melyeket potenciális veszélyforrásnak látunk. Sok szülő olyannyira félti gyermekét, hogy különféle védőfelszerelésekkel aggatja tele, és minden pillanatban igyekszik mellette lenni.

A szülő szempontjából megvizsgáltuk a kalandokat, most nézzük meg a gyerekéből is. A szakértők is egyetértenek abban, hogy a gyerekeknek szükségük van a tapasztalatszerzésre, a saját határaik megismerésére. Számukra is jobb, ha nincsenek korlátozva, hanem érzik, hogy a szülő bízik bennük.

Habár tény, hogy szülőként féltjük a gyereket, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a legtöbb az esés után már pattan is fel, leporolja magát és rohan tovább, hogy újabb kalandot éljen át, amivel a frászt hozhatja a szülőre.

Mozgásos élmények

Az örökmozgó lurkók figyelmét számtalan módon köthetjük le. Különösen, akkor, ha a gyermek imádja a különböző járműveket. Az off-road vagy a traktorvezetés akár tökéletes apa-fia program is lehet.

A nagyobbak pedig akár egy búvártanfolyamon is részt vehetnek a Lupa-tóban. Emellett a lövészet is izgalmas program, hiszen olyan fegyverekkel próbálhatja ki magát, melyeket korábban a filmekben is látott. 

Ami viszont igazán életre szóló élmény, ha az óvodába vagy iskolába egy Dodge Charger rendőrautóban utazhat. Ezt követően biztosan egész nap, de még napok múltán is azt fogja mesélni, hogy micsoda autóban ülhetett.

Szabadulás és VR, azaz virtuális valóság

Bizonyos kor felett, leginkább serdülőkortól kezdve, semmi akadálya, hogy a gyerek belekóstoljon a virtuális valóság nem mindennapi világába. Az igazán bátrak, akik szeretik a logikai feladatokat akár egy szabadulószobában is megmozgathatják agytekervényeiket. Ráadásul ezeket a kalandokat a barátaival vagy családtagjaival is átélheti, mely elősegíti a kapcsolat erősítését az együtt megtapasztalt programok által. Mindez jól mutatja, hogy érdemes élményeket ajándékozni, újabb, a polcon porosodó tárgyak helyett.

Címkék: meglepkék, reklám