null

A rejtvényfejtés kedvelt időtöltés, mivel pihentető, ugyanakkor felpörgeti az agyat, fejleszti a problémamegoldó és mintafelismerő készségeket, és egyes vélekedések szerint rendkívül jót tesz az időskori elbutulás ellen is.

Mindenesetre a rejtvényjátékok már több, mint 2000 éve léteznek, a kínaiak, a görögök is ismerték és játszották, erre utalnak a különböző leletek. A Reflexshopnál is kapható logikai játékok megtanítják, hogy próbálgatással és tévedéssel, saját elméleteket alkotva és ezeket tesztelve jobban tudunk dolgozni, akárcsak Sherlock Holmes tudott. Milyen logikai játékok léteznek? 

Nem csak a test-, hanem a szellemi edzés is fontos

Az olyan játékok, mint a pasziánsz, nagyon hasznosak lehetnek, különösen a problémamegoldó készség csiszolására, mivel célja a kártyák meghatározott sorrendbe és színekbe való stratégiai elrendezése, ami gondos tervezést és előrelátást igényel.

A kártyák elrendezésének és újrarendezésének folyamata a játék céljának elérése érdekében tükrözi a rejtvényfejtés kognitív folyamatait, és ezáltal fejleszti a memóriát és a vizuális, valamint a térbeli gondolkodási képességeket. Az élet más területein is pozitív hatással van, például az autóvezetés képességére, javítja a rövid távú memóriát, fejleszti az IQ-t. 

A puzzlejátékok javítják a hangulatunkat, mivel a rejtvény megoldása dopamint termel az agyban, ami boldogságérzetet kelt bennünk, növeli az elégedettség érzését. 

Miért éppen logikai játékok?

A logikai játékok olyan rejtvények vagy agytornák, amelyek próbára teszik a kritikus gondolkodás és a problémamegoldás képességét. Gyakran vizuális-térbeli képességeket, mintafelismerést és deduktív gondolkodást foglalnak magukban, vagyis a játszás tökéletes módja annak, hogy megdolgoztasd az agyadat.

Soha nem lehet elég korán kezdeni, minél fiatalabb korban kezdjük el a gyerekek agyának felkészítését a sikerre, annál jobb lesz hosszú távon. Az emberi agy olyan, mint egy izom, a használat közben egyre aktívabb lesz, minél több kihívás elé állítjuk, annál erősebbé válik. Erre pedig tökéletesek a logikai játékok, azok ugyanis játszva tanítanak, szórakoztatóak. 

Egyedül vagy társaságban

Amikor másokkal együtt dolgozol egy logikai játék megoldásán, az nagyszerű összekovácsoló élményt jelenthet, mivel összehoz benneteket, hogy együtt dolgozzatok egy közös célért.

A rejtvények rendkívül jót tesznek az agynak, és egy rejtvényjátékkal való játék igazán jó szellemi edzést nyújthat. A játékokat egyedül vagy a barátokkal és a családdal is remek szórakozás lehet játszani, tökéletes kikapcsolódás, amely az IQ-t is növeli.

Egyszerű és bonyolultabb, egyedül és társaságban is játszható logikai gémek közül válogathatsz, ha kihívásra vágysz. Ne feledd, nincs egyetlen "legjobb" módszer, mivel mindenkinek megvannak a saját módszerei vagy preferenciái. Légy türelmes magadhoz, és a siker nem marad el!

Címkék: reflexshop, reklám