Ez azonban nem annyira egyszerű dolog, jobb, ha elsajátítjuk a pontos módszert. Érdemes lehet elvégezni a Tanfolyam.hu online tanfolyamai között is megtalálható Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok képzést, amellyel jól használható tudást, hétköznapi praktikákat is szerezhetünk életminőségünk javításához.

Mit tanítanak egy ilyen tanfolyamon?

Azt hihetnénk, egy kis utánaolvasással, pár videó megnézésével mi magunk is tudni fogjuk, mit kell tennünk. Azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy ez nincs így. Hiszen épp a napi gondok-bajok miatt nem fogunk időt adni magunknak az önfejlesztésre.

Sokkal hatékonyabban tanuljuk meg a relaxációs technikákat, ha valaki fogja a kezünket, vezet minket az úton. Erre kiváló ez a tanfolyam. Ráadásul olyan ismeretek birtokába jutunk, amelyekről talán sehol máshol nem hallani. Nézzünk is egy-két példát!

Az első modulban a stresszről van szó. Te tudtad például, hogy létezik jó stressz is? Pedig igen! Az ún. eustressz növeli a teljesítményünket: ezzel találkozunk például a vizsgák előtt.

Ha azonban túl aggodalmaskodóvá válunk, az ronthat az eredményességünkön. Ezt mondja ki a Yerkes-Dodson törvény is, amelyről szintén részletesebben esik szó a képzésen.

A második modul a meditáció jótékony hatásait taglalja, a harmadikban pedig konkrét technikákat mutatnak be. Ezek közül kiemelkedik az autogén tréning, amely hazánkban is egyre ismertebb.

A további modulokban a stressz és az érzelmek kapcsolatára nézhetünk rá, és további relaxációs technikákat is megismerhetünk, sőt vezetett meditációkat, vizualizációs gyakorlatokat is kapunk a tanfolyam végén.

Kinek éri meg elvégezni a tanfolyamot?

Véleményünk szerint nincs olyan ember, aki ne stresszelne – persze vannak olyanok, akik könnyebben túlteszik magukat a mindennapi nehézségeken, de számukra is hasznos lehet a meditáció mikéntjének megtanulása.

Ezzel a módszerrel ugyanis olyan lelki békét teremthetünk magunknak, amely észrevehető módon hat majd a napi tevékenységeinkre, a családtagjainkkal, munkatársainkkal való kapcsolatunkra.

A stressz teljesen legyengíti a szervezetet, hamarabb betegszünk meg, szív- és érrendszeri, netán emésztési problémáink adódhatnak, és ezek nem fognak javulni, míg a lelkünk nincs rendben.

Aki tehát egy kicsit is úgy érzi, jó hatással lenne rá a rendszeres meditáció, relaxálás, mindenképp jelentkezzen a képzésre a Tanfolyam.hu oldalán!

Milyen feltételek vannak?

Nincs semmilyen feltétele a jelentkezésnek: elég, ha van otthon internetünk. Ez a tanfolyam azonnal megkezdhető, szöveges és videós anyagokat kapunk, amelyekhez korlátlan lesz a hozzáférésünk.

A Relaxációs technikák és meditációs gyakorlatok tanfolyam mindenki számára hasznos segítséget nyújt a stresszkezeléshez.

Címkék: tanfolyam, reklám