A szivarozás életforma, a dohányfüst és aroma igazi élvezete, amelynek minden szivaros számára megvannak a maga nélkülözhetetlen kellékei. A klasszikus stílus kedvelői éppúgy megtalálják a megfelelő kiegészítőket, ahogy a modern vagy az extravagáns stílus kedvelői is. Nem kivételek ez alól a stílusos szivaröngyújtók sem, amelyek újratölthető változatban állnak rendelkezésre. Amennyiben nem használt még ilyet, mutatjuk, hogyan tölthető újra!

Adjon tüzet egy mozdulattal!

Öngyújtóra számtalan esetben lehet szükségünk, jól jön minden háztartásban, de különösen azoknak, akik a dohányzás valamelyik válfaját művelik. A szivarosok számára kínál speciális, tökéletes izzást biztosító öngyújtókat a Humidorshop.hu, választékukban mindenki megtalálhatja a tökéletes darabot.

A szivarok meggyújtására kellő gyakorlattal alkalmas a gyufa vagy egy vihargyújtó is, de a műfajjal most ismerkedők számára nagy könnyebbséget jelent egy kifejezetten e célra készült szivaröngyújtó. A szivargyújtás módja ugyanis jelentősen befolyásolja a dohány aromáját, a szivar élvezetét. Lassú izzításra van szükség, hogy ne égjen meg a dohány, illetve az átmérő teljes felületén egyenletesen égjen. Minél vastagabb egy szivar, annál nehezebb a művelet megfelelő öngyújtó nélkül.

Miért praktikus az utántöltős öngyújtó?

Minden szivaros rátalál előbb-utóbb a stílusára, amelyhez ragaszkodik, ahogyan egy-egy jól megválasztott kellékhez is, legyen az egy humidor, egy szivarvágó vagy egy öngyújtó. Utóbbiból széles választék áll a dohányosok rendelkezésére, mind a formák, mind az anyagok tekintetében, és aki egyszer rátalál az ideális darabra, az nem szívesen válik meg tőle. 

Azonban az öngyújtók üzemanyaga a szivarok izzításától elfogy, ezért is kínálnak jó megoldást az utántölthető darabok. A feltöltés egyszerű feladat, amelyet mi magunk is elvégezhetünk, ha beszereztük hozzá a megfelelő folyadékot, illetve tudjuk, hogyan kezdjünk neki. 

Az utántöltés lépései kezdőknek

Dohányosként bizonyára került már olyan bosszantó helyzetbe, hogy amikor rágyújtott volna, nem jelent meg a várva várt láng, mert az öngyújtó kifogyott. Különösen bosszantó, ha a kedvenc, márkás darabja dobja be a törölközőt. 

A szivaröngyújtók butánt használnak, amely a tűzkerék elforgatásakor gázzá alakul, amelyet egy szikra meggyújt, és szabályozható, gyertyaszerű lángot produkál.

A feltöltést tűzforrástól távol végezze, és mindig csak jó minőségű, eredeti, az öngyújtóhoz való öngyújtó utántöltő gázt használjon, különben a füstölni való büdös lehet, illetve kellemetlen mellékízt adhat a szivarnak. 

Az úgymond benzines öngyújtók esetében művelet egyszerű, az öngyújtó fejre fordításával férhet az üzemanyagkamrához. A feltöltést addig folytassa, amíg a vattabetét átitatódik, majd helyezze vissza az öngyújtót a belső tokba, törölje át, és már használható is. Ezeknek az öngyújtoknak a használata szivarhoz nem a legideálisabb mert megváltoztathatja a szivar ízét.

Címkék: humidorshop, utántölt, vihargyújtó, öngyújtó, gyufa, szivar, tarfik, pipa, dohány, webshop, online, reklám