A tény az, hogy 2016-tól vált ismertté Dánián kívül is, amikor az Egyesült Királyságot meghódította. Egyből fel is került ott az év szava verseny képzeletbeli dobogójának a második fokára. Abban az évben a Brexit lett a “nyerő”. 2017-ben pedig már az USA-ban is megismerték, mi is az a hygge.

A skandináv boldogság stílusa

Ha bekukkantasz a DODO hygge kollekciójába, akkor megérezhetsz valamit abból, hogy mi is ennek a lényege. Maga a boldogság és meghittség ez, az adott pillanat valódi megélése. Ehhez nagyon fontos, hogy az adott tér, ami nem feltétlenül az otthonod, e hangulatnak az előidézéséhez tökéletesen működjön. Az ilyen elv szerint berendezett tér nagyon barátságos és mindenképp nyugalmat sugároz.

A megteremtésében segítenek a kellemes és világos, visszafogott, pasztellszínek, emellett pedig még a természetes és puha, kötött anyagok. A gyertyákkal és sok-sok természetes dekorelemmel ez a hatás még sokkal jobban fokozható.

A nyugalom szigete

Nem csoda, hogy rengetegen rajonganak a hygge alkalmazásáért a lakberendezésben. Segít sokkal tudatosabban kilépni a mindennapok hajtásos-stresszes világából és meglelni még a legparányibb dolgokban is az örömöt. A jutalom pedig nem marad el, boldogan, meghitten és kiegyensúlyozottan tudod megélni a napjaid.

Egy hygge sarok van már talán a te lakásodban is, csak esetleg még nem tudsz róla. Hiszen létezhet olyan kis kuckó vagy csak egy ici-pici hely, ahová eleve nagyon szívesen vonulsz el, és ahol mindig nagyon kiegyensúlyozottnak érzed magad. Tipikusan az a tér ez, ahol tökéletesen kizárhatod magad a környező világ gondjaiból vagy fordítva: a környező világ gondjait zárhatod ki te magad, és csak a pillanat nyugalmával foglalkozhatsz. De persze ez lehet egy társas tér is, ahol a barátokkal jó lenni és velük jó élvezni az életet.

Natúr és visszafogott árnyalatok

A variálható vagy többfunkciós bútorok ideálisak, hogy sokkal jobban érezhesd magad, és felszínre törhessen a benned szunnyadó kreativitás. A hygge elvek szerinti terekben az északi tájak színvilága dominál: a fehér, az ekrü, a szürke, a bézs, a halványkék vagy a fa világos tónusa. Passzolnak ezekhez a barna és a szürke árnyalatai, az élénk tónusok csak kontrasztként jelennek meg, jellemzően a díszpárnák mintáin vagy egyéb textíliákon.

Ezekben a terekben inkább kisebb kanapékat láthatsz a tőlük színben és stílusban is eltérő székekkel, asztalokkal és fotelekkel karöltve. Sok a pamut, a gyapjú és a lenvászon, ami külön melegséget és természetességet kölcsönöz ezeknek a tereknek.

A gyertyákkal és a meleg fényű villanykörtékkel csak fokozhatod a tér meghittségét. Próbáld ki, működik!

Címkék: életstílus, hygge, dodo, skandináv, trend, dekoráció, lakberendezés, gyertya, kollekció, divat, webshop, online, reklám