Ahhoz, hogy biztonságban legyenek, ne fázzanak fel és még jól is érezzék magukat, elengedhetetlen lesz egy jó minőségű és mutatós gyerek szőnyeg. De mégis milyen egy színvonalas, minden kritériumnak megfelelő darab? És mi a különbség szőnyeg és gyerekszőnyeg között? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben a cikkünkben.

Mitől gyerek a gyerekszőnyeg?

A gyerekek szeretik a színeket, a mintákat, vannak kedvenc figuráik, akiket szívesen látnak viszont az őket körülvevő tárgyakon is. Ilyenek többek között a szőnyegek, ami a szobájuk dísze és praktikus kelléke is egyben. 

Gyakorlatilag ugyanaz a gyerekszőnyeg, mint a nem nekik szánt típus, annyi különbséggel, hogy az előbbieket kedves, barátságos minták ékesítik. Néhány speciális szempontot azonban érdemes figyelembe venni, ha az ő kuckójukba választunk kárpitot.

Milyen legyen a gyerekszoba szőnyege?

A helyiség adottságaitól függően választhatunk méretet. Lehetőleg minél nagyobb felületet borítson kárpit a gyerekszobában, ami több okból is előnyös. Egyrészt kevésbé balesetveszélyes, mert nem akadnak el a kis lábak a szőnyeg szélében. Másrészt hőszigetelő hatása is jobban érvényesül. Arról nem is beszélve, hogy sokkal kényelmesebb a puha textilen járni, mint a rideg padlón.

Az ágyaknál mindenképpen érdemes úgy elhelyezni, hogy arról lelépve a közvetlenül szőnyegre érjenek a kis tappancsok. Ha padlószőnyeg fedi a szobát, arra is vehetünk egy kisebb gyerekszőnyeget, amely egy kis játékos oázisként szolgál a kicsiknek.

Az anyag tekintetében célszerűbb a rövidebb szálú változatokat előnyben részesíteni. A hosszú szálak között könnyen megbújnak az ételmaradékok, a legók, a kisautók és minden, amire rálépni nem túl kellemes.

Fontos a tisztaság is a minőség mellett

Ezek a fajta szőnyegek könnyebben is tisztíthatóak, úgyhogy már ezért is jobb ötlet, mert a kicsik birodalmában valahogy mindig gyorsabban történnek tisztasági balesetek. Ráadásul a picik sokat vannak a szőnyegen, úgyhogy jól tesszük, ha gyakrabban takarítjuk, mert a tiszta környezet egészségesebb.

A csúszásmentes hátoldal sokat segíthet az esések, elcsúszások megelőzésében. A port és a szennyeződéseket taszító, antisztatikus szőnyeg a legalkalmasabb a gyerekszobába. Ha még antiallergén is, akkor pedig bizonyosan csak jól járhatunk vele.

A Szőnyeg textil webáruházban kapható gyerekszőnyegeket padlófűtéses terekben is lehet használni. Bár a kicsiknek a minta a lényeg, figyeljünk a kárpit tulajdonságaira és a minőségre is! Válasszuk ki velük együtt a szőnyeget, hogy találkozzanak az elvárások és az igények! Így lehetünk biztosak benne, hogy a legjobbat szereztük be!

Címkék: padlófűtés, kárpit, szonyegtextil, gyerekszoba, csúszásmentes, szőnyeg, online, reklám, webshop, lakás