Milyen módszereket válassz?

Elérkezett az ékszergyűjteményed átnézésének ideje? Netán beszereznél pár új modellt? Mielőtt azt gondolnád, hogy nem bánhatsz így régi darabjaiddal, megnyugtatunk, hogy nincsen semmi rossz abban, ha olykor frissíted a készleted. Ehhez ajánjuk figyelmedbe a WEARING.hu női fülbevaló kínálatát. 

Hogy a régebbi darabjaidhoz tökéletesen passzoljanak az újabb modellek, tartsd őket karban! Szerencsére van rá mód, hogy az arany ékszereid kíméletesen, mégis hatékonyan tisztítsd meg. Ennek eredményeként még szebben ragyognak majd, mint fénykorukban. Hozunk is néhány pofonegyszerű tippet.

Használj egy csepp mosogatószert kevés vízzel, és máris visszahozhatod elveszettnek hitt csillogásukat. Mindvégig finoman, lehetőleg dörzsölés nélkül végezd a tisztítási procedúrát. 

Dönthetsz a szódabikarbóna mellett is, melynek használatához készíts belőle pasztát, amit megtehetsz egy kisebb mennyiségű víz hozzákeverésével, s amint elérte a megfelelő állagot, finoman áttisztogathatod kincseidet. 

Ne feledd, a forró víz kárt tehet fülbevalóidban, ezért feltétlenül langyos vízzel dolgozz.

Sokan a még egyszerűbb megoldást választják, például folyékony szappannal és vízzel szabadítják meg az apró szennyeződésektől kedvenc kiegészítőjüket. Ez is járható út, végtére is minek bonyolítani a dolgokat. 

Ha viszont szeretnéd a legjobbat nyújtani legbecsesebb kincseidnek, válaszd a magnéziumporos tisztítást. Szerencsére könnyen beszerezhető a legtöbb patikából. Elegendő a megvásárolt port vízbe szórni, majd ebben áztatni a fülbevalót egy éjjelen át. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy egyszerre több ékszeredet is “tisztára áztathatsz”, így idő és energia is spórolható.

Milyen esetekben légy óvatosabb?

A drágaköves, gyöngyös daraboknál légy körültekintőbb, de lényegében ugyanazokat a szabályokat tartsd be, melyeket a klasszikus arany fülbevalóknál is. Ne használj forró vizet és agresszív tisztítószereket, és kerüld a drasztikus sikálást, dörzsölést. 

Bizonyos esetekben elegendő lehet a puha ronggyal történő áttörlés is, ha tehát nem indokolt, feleslegesen nem kell agyontisztogatni kedvenc kiegészítődet. Amennyiben nincsenek rajta zsírlenyomatok, s egyéb lerakódások, bőven elég a száraz törlés.

Aktívan tehetsz a megelőzés érdekében is!

Például oly módon, ha egy kis szütyőben tárolod őket, így nem porosodnak, sőt, teljes mértékben védelmet biztosítasz a levegőben lévő szennyező anyagokkal szemben. Szintén jó megoldás, ha minden viselés után áttörlöd pamut anyagú ronggyal, így elejét veheted az izzadságcseppek lenyomatának is.

Címkék: wearing, fülbevaló, ékszer, arany, webshop, online, reklám