És ez nemcsak afféle mende-monda, hiszen pszichológiai vizsgálatok és tanulmányok sokasága mutatott már rá arra, hogy milyen hatást gyakorol ránk a környezetünk. És bizony nem csupán a színekről van szó…

Szeretjük, ha szép dolgok vesznek minket körül …

És ez érthető módon nem elsősorban a méregdrága bútorokat jelenti, hanem például a tiszta falakat, valamint a szépen burkolt vizes helyiségeket. Nem véletlen, hogy a Józan Kft. zsákos építési alapanyagai olyan nagyon keresettek a vásárlók körében. 

Ebben a termékkategóriában persze nagyon sokféle dolgot megtalálunk, mint például falazóhabarcsot, glettet, vakolatot, száraz betont, de még hőszigetelés kivitelezéséhez nélkülözhetetlen ragasztót is elérhetünk ezek között.

A zsákos kivitelnek rengeteg előnye van, hiszen könnyen szállítható, sokáig tárolható, akár minőségromlás nélkül is. Alkalmazásakor ugyan érdemes precíznek lenni, s betartani a használati utasításokat, ugyanakkor ezeket követve igazán nehéz lenne elrontani a kikeverésüket. Annak érdekében, hogy az ily módon elkészült alapanyag úgy is viselkedjen, ahogy azt elvárjuk tőle, a javaslatokat érdemes megszívlelni. 

Mi mire jó?

A falazóhabarcsot használhatjuk új falak, válaszfalak elkészítésekor az építőelemek egymáshoz rögzítésére. 

A glettekkel nagyszerű felületet készíthetünk, akár abban az esetben is, ha a felépítményünkhöz gipszkarton lapokat használtunk. A gipszes vakolat révén a durva alapvakolatot tehetjük egyenletessé, de tetszés szerint alkalmazhatjuk vékonyvakolathoz is.

A száraz beton segítségével könnyedén kiegyenlíthetjük az aljzatot, így ideális felszínt létrehozva a burkolás feladatához.

Milyen felújítási projektekbe érdemes magunknak belevágni?

Anélkül, hogy az okait kezdenénk firtatni, nem árt, ha tisztában vagyunk azzal, hogy szakembert, főleg hozzáértő, jó mesterember képében nem egyszerű találni. De nemcsak ez szól amellett, hogy amit csak lehet, saját kezűleg valósítsunk meg.

Hanem az is, hogy ez remek lehetőség a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, ráadásul még inkább a saját magunkénak érezhetjük így az ingatlanunkat.

A leggyakoribb feladatok közé alighanem a festés tartozik, amivel jó illatúvá, tisztává és széppé tehetjük otthonunkat, valamint a színek kiválasztásával új hangulatú enteriőr kialakítását is igen könnyedén megvalósíthatjuk. 

Ahogy nő a család és nőnek a gyerekek, előbb-utóbb több szobára is szükségünk lehet. Ilyenkor jön el az ideje annak, hogy a nagyobbakból kisebb szobákat válasszunk le. Ezt téglával, Ytonggal vagy gipszkartonnal is készülhet. A szép befejezéséhez alkalmazzuk a vakolatokat, majd fessük le bátran!

Címkék: hoszigeteles-arak, habarcs, ragasztó, glett, gipszkarton, építőanyag, hőszigetelés, reklám, tégla, beton, burkolat, webshop, online