Bár ezek az Egerállás https://egerallas.hu/allasok/visonta aloldalán meghirdetett beszerzési és ellátási vezető munkaköréhez tartozó feladatok elsőre nagyon egyszerűnek hangzanak, de sokkal összetettebbek, mint gondolnánk. Számtalan képesség és készség birtokában kell lennünk ahhoz, hogy megfelelően el tudjuk látni őket.

Viszont akkor sem dőlhetünk hátra, ha ezekkel a dolgokkal rendelkezünk, mivel egy olyan önéletrajz nélkül, amely világosan be tudja mutatni őket a HR-es számára, mit sem érnek. Ezért is gondoltunk arra, hogy a mai cikkünkben adunk néhány tanácsot a CV megírásával kapcsolatban.

Az önéletrajz elrendezése

Az önéletrajz elrendezését mindenképpen aszerint kell megválasztanunk, hogy milyen képet, első benyomást szeretnénk kialakítani magunkról. Abban az esetben ugyanis, ha pályakezdők vagyunk, akkor érdemes elrejteni a tapasztalatbeli hiányosságokat, és másra irányítani a fókuszt, például a képességekre és a készségekre. Ez úgy érhető el, ha töröljük a munkatapasztalat szekciót.

Ha viszont van már némi szakmai tapasztalatunk, akkor mindenképpen arra kell helyezni a hangsúlyt. Ehhez a legjobb a hagyományos, klasszikus önéletrajz formátum.

Szakmai összegzés

Ennek a résznek óriási szerepe van, mivel ezt olvassa el először a HR-es, és csak akkor győzi meg őt arról, hogy végigolvassa az önéletrajzot, ha jól van megírva. A képességeink, a készségeink, a motivációnk, a célunk, illetve a korábbi eredményeink és a feladatköreink mind-mind belekerülhetnek ebbe a szekcióba, de persze csak röviden, 3-4 mondatba tömörítve. Továbbá ebbe a néhány sorba nem árt még néhány kulcsszó elrejtése is, mivel mind a HR-esek, mind az ATS szoftverek ezeket keresik legelőször.

Egy példa: “A logisztika területén eltöltött eddigi 4 évem alatt a főbb feladataim közé tartozott a beszállítókkal való kapcsolattartás, az árajánlat készítése, a megrendelés intézése, és a számlázás. Mindeközben pedig széleskörű ismeretet szereztem a Microsoft Excellel és a SAP-val kapcsolatosan, illetve elemzői attitűdre is szert tettem. A jövőbeli céljaim közé tartozik, hogy a meglévő tudásommal az építőipar területén tudjak elhelyezkedni, mivel korábban elvégeztem egy ilyen irányú továbbképzést.”

Szakmai tapasztalat

A cikk befejezéseképpen még annyi tanácsot szeretnénk adni, hogy a szakmai tapasztalat részt sem szabad elhanyagolni, mivel ezzel lehet rávilágítani a bennünk rejlő potenciálra és szaktudásra.

Ezért is fontos, hogy ne csak felsoroljuk benne a korábbi munkahelyeinket, hanem minél részletesebben mutassuk be a tapasztalatokat, és mellékeljük hozzá az elért eredményeket.

Címkék: egerallas, önéletrajz, beszerzés, állás, munkaerő, reklám