Legtöbb esetben nem is emiatt vágtunk bele az adott feladatba, hanem azért, hogy kamatoztassuk kreativitásunkat mind az üzletmenet, mind a megoldások, mind az újabbnál újabb ötletek terén. Hogyan hozható mindez újra egyensúlyba?

Online minden egyszerűbb

A munkaügyi feladatokat online is rendezhetjük az Alexnek, Magyarország első legaltech szolgáltatásának köszönhetően. Egyáltalán nem kell elbizonytalanodni afelől, hogy vajon valóban elérhetjük-e azokat a célokat, amelyeket kitűztünk, s mindehhez megfelelő lesz-e a szakmai háttér. Ezt ugyanis a KRS Ügyvédi Iroda biztosítja számunkra, akik elektronikus szolgáltatásként alkották meg ezt a lehetőséget.

Az online megoldásokkal sokkal rövidebb idő alatt, kevesebb energiaráfordítás mellett, rugalmasabban, s kedvezőbb költségekkel tudjuk megvalósítani ugyanazoknak a jogi ügyeknek a rendezését, amelyek személyes konzultáció keretében jóval többet igényelnének mindegyik területen.

Mi minden merülhet fel a munkaügyön belül?

A legfontosabb feladatok a munkaszerződések törvényeknek és jogszabályoknak megfelelő megkötése, valamint a titoktartási szerződések, amelyek fontos szerepet tölthetnek be abból a szempontból is, hogy megóvják az üzleti sikereinket. Egyéb szempontok is felmerülhetnek, mint amilyen a leltárhiányért való felelősség kérdése.

A Munka Törvénykönyve alapján a leltárhiányért a munkavállaló vétkességére tekintet nélkül felelőssé tehető. A szabály keménysége mögött az a feltételezés rejlik, hogy a leltárban keletkező hiánynak az okát nem tudjuk meghatározni. 

Annak érdekében, hogy az érdekeinket gond nélkül érvényesíteni tudjuk e kérdésben, meg kell felelnünk annak, hogy jogszerűen megvalósult a leltárfelelősségi megállapodás, valamint a leltári készlet szabályszerű átadása és átvétele is megtörtént. Olyan kitételei is vannak, minthogy az előírásoknak megfelelően történt a leltárfelvétel, illetve a munkavállaló minimum a leltáridőszak felében az adott munkahelyen dolgozott.

További kitételek is vonatkoznak erre a kérdésre, amelyek azt is szabályozzák, hogy milyen feltételeknek szükséges teljesülnie akkor, ha a leltárhiányért nem felelős dolgozó is kezeli a készletet.

Legyenek megbízhatóak, jogszerűek a dokumentumaink!

A szerződések egy vállalkozás életében meghatározó jelentőséget töltenek be, ezért nagyon fontos, hogy ennek megfelelően kezeljük. Az online ügyintézés a KRS Ügyvédi Iroda szolgáltatásaként erre minden lehetőséget biztosít. 

Válasszuk bátran a rugalmas megoldást, amely még a létrehozott dokumentumaink megőrzését is biztosítja. Mindezt kedvező feltételek mellett, a jogszabályi előírásoknak megfelelően, valamint előre ismert, fix árak mellett. 

Címkék: szolgáltatás, legaltech, kkv, munkaügy, ügyvéd, tanácsadás, alkalmazott, jog, online, szerződés, reklám