De amint elkezdenek keresgélni például a Babakocsi Mánia Kunert babakocsi kínálatában, akkor egyből a bőség zavarával találkoznak. Persze azok, akiknek ikerbabái születnek, könnyű helyzetben vannak, hiszen nekik iker babakocsira lesz szükségük. A többiekben azonban felmerülhet a kérdés, hogy a hagyományos, a sport vagy a multifunkciós változatot érdemes-e választani.

Nos, hogy megkönnyítsük a helyzetüket, a jelen cikkünkben kifejezetten a többfunkciós babakocsi szettekre fogunk majd kitérni, és igyekszünk kideríteni, hogy vajon megéri-e a vásárlásuk.

2in1 babakocsik
 
A hagyományos babakocsikhoz képest a 2in1 babakocsik már kevésbé nehezek, így tömegközlekedésre is tökéletesen alkalmasak. Bár azt hozzá kell tenni, hogy ezek a modellek a némileg drágábbak, mint a hagyományos társaik, de hosszú távon egyértelműen visszahozzák az árukat.

Tartalmaznak ugyanis egy mély részt, amelynek a segítségével könnyedén megoldható az újszülött biztonságos utazása, valamint egy sportrészt is, amely azután vehető használatba, hogy a gyermek elérte az 1 éves kort.

Ennek köszönhetően pedig nem csupán addig tudod majd utaztatni bennük a gyermeked, amíg meg nem tanul ülni, hanem a babakocsis korszak végéig is kitartanak majd.

3in1 babakocsik
 
Az elnevezésükből már biztosan kitalálhattad, hogy ezeket a babakocsikat három funkcióban tudod használni. Alkalmazhatók hagyományos és sport babakocsiként, valamint mózeskosár és/vagy autós ülésként.

Az előnyeik közé sorolható, hogy az esetek többségében igazán jó rugózással bírnak, így a kicsi garantáltan nem fog felébredni, ha áttolod a kocsit egy kisebb vagy nagyobb járdahibán. A mózeskosár funkciónak köszönhetően pedig könnyen tudod majd mozgatni a babát ki-be a kocsiból.

Amennyiben viszont a hagyományos babakocsi funkciójában akarod használni őket, akkor megvan az a hátrányuk, hogy rendkívül nehezek, így a tömegközlekedésnél nem igazán számítanak majd kényelmes opciónak.

Mennyibe kerülnek?

Az áruk nem kevés, amely sokaknak elveszi a kedvét a vásárlástól. Azt azonban ők hajlamosak elfelejteni, hogy ha külön vásárolják meg a sportbabakocsit és a mózeskosarat, akkor összességében jóval többet fizetnek. Hiába jelentenek tehát elsőre egy nagyobb összegű kiadást, anyagilag jobban megéri a vásárlásuk.

Természetesen ez még nem feltétlen jelenti azt, hogy neked is mindenképpen szükséged van egy ilyen eszközre. Ha tudod, hogy nem lesz szükséged plusz funkcióra, vagy megörököltél a rokonságtól egy sportbabakocsit vagy mózeskosarat, akkor nem feltétlenül kell egy ilyen nagyobb befektetésbe belevágnod. Ugyanez igaz a 2in1 babakocsik esetében is.

Címkék: Kunert, babakocsimania, babakocsi, szülő, webshop, online, reklám