Alkalmazásukkal fokozhatjuk a vérkeringést, támogathatjuk a regenerációs folyamatokat, mérsékelhetjük a fájdalmat. Természetesen a komfortérzetünk javításában is szerepet játszanak, ugyanis hatékonyan meggátolják az izmok, ízületek kihűlését. 

Milyen típusok közül válogathatunk? 

A Rehaker.hu választékában hőterápiás eszközöket is elérhetünk, például hideg-meleg gélpárnát, gyapjú vesemelegítőt, jeges tömlőt, meleg vizes palackot, melegítőpárnát, elektromos ágylepedőt, infralámpát. Igen bőséges a paletta, ezen eszközök bármely otthonban jó szolgálatot tehetnek, sosem tudhatjuk, hogy épp mikor lesz rájuk szükségünk. 

Az infralámpa nem csupán a szépségápolásban kedvelt eszköz, hanem a gyógyászatban is alkalmazható kiegészítő kezelés gyanánt. Segíthetjük az izmok ellazulását, a vérkeringés serkentését. A kapillárisok kitágulásával pedig hatékonyabbá válik az oxigén- és tápanyagszállítás. Javasolt reumás panaszoknál, megfázásos időszakban, allergiás betegségek esetén, ugyanakkor a természetgyógyászatban is jelentős a szerepe. 

A melegítőpárna szintén praktikus, sokoldalúan használható terápiás eszköz, melyet fájdalmak mérséklésére, izommerevség, görcsök fennállásakor is segítségül hívhatunk. Nem utolsósorban a téli időszakban is jó szolgálatot tehet, ha szeretnénk növelni komfortérzetünket. 

Az izom- és ízületi fájdalmak enyhítése céljából, illetve menstruációs panaszok csökkentésére a párnákon kívül meleg vizes palackot is bevethetünk. Természetesen fülfájdalomra, hasfájásra, idegbántalmakra is kedvező hatású lehet. Tehát minden olyan panasznál, kórállapotban, amelynél az orvos termoterápiát is javasol kiegészítésként, nyugodt szívvel alkalmazhatjuk.

A sokoldalú hideg-meleg gélpárna

Jól tudjuk, hogy bizonyos esetekben a hőterápia kifejezetten javasolt, így van ez a húzódásokkal, rándulásokkal, izomgörcsökkel, reumás panaszokkal. A gélpárnát egyszerűen forrósítsuk fel mikrohullámú sütőben vagy forró vízben, és már rá is helyezhetjük az érintett területre. A meleg terápia javasolt még homlok- és arcüreggyulladásnál.

A gélpárna legfőbb előnye, hogy általa a krioterápia is megoldható. A hideg terápia jótékony a sportsérüléseknél, a ficamoknál, véraláfutásoknál, fájdalom enyhítésére. Célszerű a fagyasztóban tárolni, így szükség esetén már alkalmazhatjuk is. 

Szerelkezzünk fel praktikus hőterápiás eszközökkel!

Láthatjuk, hogy megannyi panasz esetén segítséget jelentenek ezek a termékek, érdemes beszereznünk egy infralámpát, egy melegítőpárnát és egy hideg-meleg gélpárnát, amelyek a női ciklus legnehezebb napjain, sportbalesetnél, mozgásszervi panasznál, megfázás esetén is enyhülést hozhatnak. Fontos azonban, hogy kiegészítő terápiaként gondoljunk rájuk, bizonyos állapotokban feltétlenül szükséges egyéb kezelés is. 

Címkék: fájdalom, vérkeringés, hőterápia, rehaker, párna, gyógyászat, webshop, online, egészség, reklám