null

Hatékonyabban lehet ugyanis csökkenteni ezzel a lehetőséggel a fluktuációt, és a vállalatok HR-osztálya számára sok előnyt biztosít az együttműködés. Lássuk, melyek ezek!

A toborzás egyszerűbb

Az első és legfontosabb, hogy létszámhiány esetén a toborzás sokkal hatékonyabban oldható meg, ha egy olyan cég segítségét kérjük, mint amilyen a Beraman Hungary munkaerő-kölcsönző cég is. Ők főleg a Dunántúlon tevékenykednek, több irodájuk is van, és évek óta foglalkoznak munkaerő-kölcsönzéssel. A sikerességüket az is bizonyítja, hogy kiterjedt, nemzetközi partnerhálózattal és tapasztalattal rendelkeznek.

Miért éri meg a munkaerő-kölcsönzés a vállalatok számára? A kölcsönzők rendelkeznek a legnagyobb toborzási potenciállal, ezért könnyebben, gyorsabban érik el a leendő munkavállalókat, főleg kékgalléros szektorban.

Tudják, hol hirdessenek, milyen módokon szólítsák meg a jelentkezőket. A kékgalléros munkakörben dolgozók körében sok apró részlet számít a hirdetések feladásakor. Jól tudják ezt a kölcsönző vállalatok, így a kommunikációjuk ennek megfelelő.

Plusz szolgáltatások

Nem is gondolnánk, de sok esetben azért történik  a korai lemorzsolódás, mert túl hosszú a munkába állási idő, vagy anyagilag nem kigazdálkodható az első fizetésig a megélhetés. A dolgozóknak gyakran előlegre van szükségük. A gyártósori munkavállalók nagy része egyik napról a másikra él, egyszerre több állásra is jelentkezik a mielőbbi felvétel reményében. Oda fognak menni, ahol előbb tudnak kezdeni, és hamarabb kapnak fizetést.

Az előleget azonban a vállalat a hatalmas adminisztrációs igénye miatt nem mindig tudja biztosítani, a munkaerő-kölcsönző cégek viszont erre is kínálnak megoldást.

A kölcsönző cégek igyekeznek mindent megtenni ahhoz, hogy a munkavállalók mihamarabb munkába állhassanak, lehetőség szerint azonnal intézik az üzemorvosi vizsgálatot, az összes adminisztrációs teendőt, és a szállásoltatást, ha a vállalat partner ebben. E folyamat menedzselésében is hatékonyak a Beraman Hungary munkatársai.

Utaztatás, munkásszállás

Ami még problémát szokott okozni: hogyan szerezzen egy cég több munkavállalót is egy adott területen belül? Erre is a munkaerő-kölcsönzők tudják a választ. Ha messzebbről kell toborozni, akkor a jelentkezők számára utaztatást, illetve szállást is tudnak biztosítani, ami szintén csökkenti a lemorzsolódás esélyét.

További előnye is van még az együttműködésnek: a HR-osztályra valóban kevesebb feladat hárul, és a szállás lehetőségének megléte esetén könnyebb feladat, tapasztalattal rendelkező munkaerőt találni.

Ha a későbbiek folyamán is bizalommal van a két együttműködő fél egymás iránt, akkor hosszú távon is gyümölcsöző kapcsolat jöhet létre, amely nagyban megkönnyíti a munkát.

Címkék: beraman hungary, reklám