Míg a 80-as, 90-es években a megjelenésük aratott osztatlan sikert, addig napjainkban a hamburger evolúcióját élhetjük meg, hiszen a klasszikus burgerek helyett különlegességek és ínyencségek jelentek meg a piacon, valamint még az elegánsnak mondott éttermek is engedtek a nyomásnak, és számtalan helyen került fel az étlapra az általában angus marhából készült, a ház specialitásaként készített hamburger.

A street food ételek mindig nagyon népszerűnek számítottak

A street food ételeket általában összekötjük a rohanással, az állva vagy az utcán történő fogyasztással, az indepack.hu street food csomagolóanyagai pedig segítenek abban, hogy mindezt esztétikusan tudjuk megtenni. A street food nem egy modern kori találmány, hiszen az iparosodás kezdete óta jelen van a társadalomban, azonban sok változáson ment keresztül.

Míg kezdetben az utcai ételárusok főleg szendvicseket kínáltak az éhes munkások számára, addig később már megjelentek a könnyen elkészíthető meleg ételek is. A XX. század végén pedig már igazán széles spektrumon mozgott a kínálat, és így van ez napjainkban is.

Mik a kedvenc street food ételeink?

Ha a nagy klasszikusokkal kezdjük, akkor méltán említhetjük az elsők között a lángost, a sült kolbászt vagy a pecsenyét, amiből már a rendszerváltás előtt is hatalmas kínálatot találhattunk, de ezekben az években robbant be a hamburger, a hot-dog, majd később a nemzetközi konyha gyorsételei is megjelentek, mint például a gyros, a quesadilla, a tex-mex és a különféle ázsiai ételek.

Hogyan érdemes becsomagolni a street food ételeket?

A megfelelő csomagolás nagyon fontos, hiszen senki sem szeretné, ha a vendég ruházata, kezei, arca összekoszolódna, vagy az étel kicsöpögne, a szósz lecsurogna. A street foodhoz legjobban a papírcsomagolás illik, nagyon természetközeli a barna, vagyis a kraft szín. Ezek a csomagolóanyagok vagánnyá, környezettudatossá, menővé teszik az ételt, nem csoda, hogy a vendéglátósok nagy része tudatosan keresi ezeket a csomagolásokat. 

A hamburgert a legtöbb esetben hamburgerdobozban érdemes kínálni, hiszen ez kartonpapírból készül, így az étel megtarthatja formáját, nem nyomódik össze, a rétegek nagyon szépen megtartottak maradnak. Ha a hamburgert azonnal, a helyszínen fogyasztják, akkor elegendő a street food papírtálca, hiszen tetőre nem lesz szükség.

A hamburgertálca papír egy remek találmány!

A hamburger akkor a legfinomabb, ha nem száraz, ehhez azonban szaftos húst és különféle szószokat kell tartalmaznia, de a hamburgertálca papír felfogja a zsírokat, szószokat, ezáltal nem ázik át a doboz, és a vásárló keze is tiszta marad. A hamburgertálcához való papír is barna/kraft színű, így illik a dobozhoz és nagyon természetes hatást nyújt.

Ha hamburgert kínálsz, akkor azt ajánljuk, hogy tedd egyedivé! Egy sajátos ízvilágú szósszal, helyben sütött zsemlével, különleges sajttal vagy magas minőségű hússal olyan finom ételt varázsolhatsz, ami újra és újra visszahozza a vendégeket.

Címkék: tákca, indepack, elvitel, csomagol, street food, hamburger, doboz, webshop, online, reklám