Strandolás otthon

Mindkettőre tudunk megoldással szolgálni. A BestMarkt webáruház kerti medencéi között minden igényt lefedően számtalan formatervezésű, méretű és anyagú medencéket találni. Nem kell elutazni ahhoz, hogy lehűtsük magunkat, mert a kertünkben felállított építmény a teljes szezonban képes lesz rá, hogy ezt jóval költséghatékonyabb módon megtegye.

Ugyanis számoljuk csak ki, hogy mennyibe kerül már egy három- vagy négyfős családnak elutazni egy hétre a tengerpartra. Ennek a töredékéért be tudunk szerezni egy nagy kültéri medencét, amelyet azontúl, hogy egész nyáron élvezhetünk, minden évben elővehetünk, jó időben akár minden nap strandolhatunk. Nem kérdés, hogy milyen nagyszerű befektetés.

Milyen kialakítású medencét válasszunk?

Az első szempont, amit el kell tudni dönteni, az az, hogy süllyesztett falú vagy felszíni medencét vegyünk. Ezt ktöbb dolog határozza meg. Az egyik a kertünk adottságai és a pénztárcánk. Ugyanis egy talajvizes vidéken egyáltalán nem javasolt a földbe épített medence kialakítása. 

Ha mégis erre esik a választás, akkor számolni kell azzal, hogy a cég, aki ezt megcsinálja, felszámolja a földkiásás, alapozás és egyéb fizikai munkák árát is, jogosan. Így tehát elmondható, hogy összességében jóval drágább egy süllyesztett változat megépítése, mint a felszíni társa.

Kisgyerekes családoknál mindenképpen a felszíni változat a javasolt, hiszen egy süllyesztett esetében könnyen belepottyanhat a gyerkőc, míg a magas falú felszíninél ott a lépcső vagy a létra.

Anyagában is vannak eltérések

Megkülönböztetünk merevfalú kivitelezésű vagy felfújható medencét a felnőttek számára is, formatervezésben pedig kör, ovális vagy téglalap alakút. A fémvázas medencék az egyik legstrapabíróbb típusok, és népszerűségének az is oka, hogy akár több felnőtt is fürdőzhet benne egyszerre, olyan nagy.

Ha rendszeresen úszni is akarunk, az sem probléma, hiszen ezeknek a típusoknak a nagysága elérheti akár a közel hét és fél méteres hosszúságot is. Nyári családi vagy baráti összejövetelek alkalmával nagyszerű kiegészítője lehet a vendéglátásnak, de figyeljünk rá, hogy ne fák alá vagy bokrok közelébe építsük fel, mert akkor bőven lesz tennivalónk a takarításnál.

Nagy segítség a szünidőben egy ilyen medence, amikor sokszor halljuk a gyerekektől azt a mondatot, hogy “Unatkozom, mit csináljak.” Nincs minden családban elérhető nagyszülő, aki vigyázni tudna mindig a lurkókra. A nagyobb iskolások már akár együtt is elvannak egy ilyen medencében. Ráadásul egy kerti fürdőző mozgásra sarkallja őket és elvonja a figyelmüket a mobiltelefonozástól, számítógépezéstől, amely már kitölti napjainkban a gyerekek idejének nagy részét.

Címkék: bestmarkt, medence, webshop, online, reklám, nyár