Valamennyi típusú hőszivattyú közül a legismertebb levegő-víz berendezések beszerzési és telepítési költsége a legalacsonyabb, azonban így is nagy érvágás lehet, nem beszélve a víz-víz típusú és a geotermikus berendezések telepítésének magas költségeiről. A megfelelő berendezés kiválasztásával hosszabb távon jelentős megtakarítás érhető el a fűtési költségek tekintetében. Igénybe vehető-e hőszivattyús fűtésre támogatás, kedvezmény?

Mi a hőszivattyú, és miért jó?

Biztosítsd otthonod fűtési, hűtési és használati melegvíz-igényét gazdaságosan, válaszd a Zone Klíma minőségi hőszivattyúit, kérj ingyenes helyszíni felmérést és konzultációt!

A korszerű épületgépészeti berendezés óriási előnye, hogy korlátlanul és ingyenesen rendelkezésre álló megújuló energiákat használ, a levegőből, a talajvízből vagy a talajból származó hőenergiát mozgatja egyik helyről a másikra, és ezáltal biztosítja az otthonok kellemes klímáját. A berendezés típusától függően fűti vagy hűti az otthonokat, illetve látja el használati meleg vízzel.

A hőszivattyú az üzemeléshez elektromos energiát használ, hatékonysága meghaladhatja a 400%-ot, ami azt jelenti, hogy a hőszivattyú 1 kW villamos energia segítségével 4 kW hőt termel. Üzemeltetése napelemes rendszer által megtermelt energiával gyakorlatilag nem kerül semmibe.

Előnyei:

- biztonságos
- hosszú élettartamú
- nem szennyezi a környezetet
- károsanyag-kibocsátása közel nulla 

Miért érdemes hőszivattyút alkalmazni?

A hőszivattyú használatával az energiaszámlák jelentősen, akár 50%-kal is csökkenthetők, de a kedvezmények igénybevételével még ennél is többet megtakaríthatsz.

A népszerű levegő-víz hőszivattyúk szinte bárhová telepíthetők, a berendezések helyigénye minimális, és a telepítés sem vesz igénybe 1-2 napnál többet. A rendszer alacsony hőmérsékletű fűtési rendszerekkel, padló-, fal- vagy mennyezetfűtéssel működik optimálisan, de egyes berendezések korszerű radiátorokkal is hatékonyan üzemeltethetők.

Hazai klimatikus viszonyok között, tartós hidegben, -25 °C-ban is kiválóan működhetnek.

Milyen kedvezmény vehető igénybe?

Amennyiben nem szolárrendszer által megtermelt villamos energiával üzemeltetjük, valamennyi, megújuló energiaforrásokhoz kiépített rendszerhez, így a hőszivattyúk üzemeltetéséhez is kedvezményes áramot igényelhetünk a szolgáltatóktól.

Kétféle tarifát választhatunk:

- B GEO tarifa: Speciálisan a hőszivattyús berendezések üzemeltetéséhez kialakított díjszabás, fűtés és használati melegvíz-készítés esetén jelent méltányos árat, azonban 2021. 09. 01-től új szerződéssel már nem vehető igénybe.

- H tarifa: Kedvező lehetőséget jelent, amennyiben a hőszivattyút csak fűtésre használjuk, ugyanis csak október 15-től április 15-ig napi 24 órában érhető el, ezenfelül csak magasabb áron vehető igénybe.

Érdemes körülnézni a kínálatban és a megfelelő berendezés mellett dönteni.

Címkék: zoneklima, hőszivattyú, fűtés, online, klíma, webshop, energia, rezsi, reklám