Ehhez azonban több programra is szükség lesz. Ezek közé tartozik a Windows Server 2019 is, ami biztosítja a megfelelő hátteret.

Miért van szükség ilyen szoftverekre?

Elég megnézni a Szoftver24.hu Windows Server 2019 kínálatát, és máris láthatjuk, hogy többféle megoldást is kínál számunkra az oldal. Természetesen megvan az oka annak, hogy nem csak egy szoftver elérhető, mivel minden vállalkozásnak és vállalati struktúrának különbözőek az igényei.

A Windows Server 2019 segítségével megfelelően lehet bővíteni és finomítani a cég infrastruktúráját, mivel kiemelkedő adminisztrációs eszközöket, adatközpont-kezelési lehetőségeket és az Azure felhőszolgáltatását is kínálja. Könnyen integrálhatóak a vállalat életébe, aminek köszönhetően a folyamatok még gyorsabbak, sőt, pontosabbak is lehetnek, ami elengedhetetlen egy vállalkozás életében, mérettől függetlenül.

Természetesen a védelemről sem szabad megfeledkezni, hisz az üzleti életben az adatok megfelelő tárolása és védelme kiemelt fontosságú. Senki sem szeretné, ha illetéktelen személyekhez kerülnének fontos ügyféladatok, valamint más belső információk. Szerencsére a Windows Server 2019 erről is gondoskodik, mivel az előző verziókhoz képest sokkal magasabb szintű, fejlettebb biztonsági mutatókkal és szolgáltatásokkal rendelkezik.

Több verzióval is találkozhatunk

Ahogy sok más Windows termék esetében, úgy a Windows Server 2019-nél is többféle típussal találkozhatunk. Minden attól függ, hogy pontosan mire van szükségünk és milyen környezetben szeretnénk használni azt. Az alapkiadás, az Essentials kifejezetten kisvállalkozások számára készült. A bonyolultsága alacsony, a kezelhetősége kifejezetten egyszerű. Legfeljebb 25 felhasználóval rendelkező cégek és hálózatok számára ajánlott ezt a szoftvert választani. A rendszerkövetelménye is alacsony: 1.4 GHz CPU, legalább 2 GB RAM és egy 160 GB-os merevlemez 60 GB rendszer partícióval.

A Standard verzió ideális minden olyan szervezet számára, ami az összes Windows Server 2019 funkciót szeretné kihasználni. Idetartozik az RDS-kapcsolat és a virtualizáció is. A Datacenter pedig azok számára ajánlott, ahol erősen virtualizált IT-környezet található.

Alaposan gondoljuk át, hol vásárolunk

A szoftverkulcsok beszerzése egyáltalán nem egyszerű feladat. Nem csak azt kell kitalálni, hogy pontosan melyik programot szeretnénk használni, hanem azt is, hogy hol vásároljuk meg. Ma már egyre többször futhatunk bele átverésekbe, vírusokba vagy éppen adathalász szoftverekbe. Hogy ezeket elkerüljük, mindenképpen olyan weboldalt keressünk, ami megbízható, és a vásárlói visszajelzések is pozitívak. 

Címkék: Windows, operációs, szoftver24, ecomoda, szoftver, rendszer, webshop, online, iroda, digitális, program, reklám