Milyen babaruhák kellenek a strandoláshoz?

Egy kisgyermekkel nehéz útnak indulni, főleg, ha a strand a cél. Mindenre fel kell készülni, mivel ha valami otthon marad, az odakint nehezen pótolható. Célszerű tehát már napokkal korábban egy listát írni arról, mire lesz majd szükség.

Jó minőségű babaruha, sőt kimondottan babanapozó is rendelhető a Ruhafalva webáruházból, és itt számos más kiegészítő is kapható a pancsoláshoz. Ne csak egy ruhát tegyél el a táskába, hiszen könnyen lehet vizes, foltos az öltözet.

A rugdalózó mellé nem árt egy aranyos kis trikó-rövidnadrág szett, de kislányok esetében egy bájos kis nyári ruhácska is szóba jöhet. A babanapozót pedig kimondottan erre az alkalomra találták ki. Ezek olyan nyári ruhák, amelyekbe a kisbabákat szokták öltöztetni, amikor meleg van.

Fontos, hogy lehetőleg pamutból készült ruhákat válassz, mert ezeknek jó a nedvszívó képessége, és jól szellőznek. A mintás darabok ugyanolyan jók lehetnek, mint az egyszínűek, a lényeg, hogy kényelmesek legyenek.

A kiegészítők is fontosak

A ruhákon kívül egy kis kalap is kelleni fog, mégha egész nap árnyékban lesztek is. A strandon a baba testét magas faktorszámú naptejjel kend be, többször is. A fejfedő is legyen könnyed, szellős. Nagyon bájos darabok kaphatók a Ruhafalva gyerekruha webshopban.

A cipővel kapcsolatban is szoktak felmerülni kérdések. Amíg a baba nem tud járni, felesleges cipőt adni a lábára, valószínűleg a pléden fogtok feküdni, pihenni, játszani, vagy aludni fog a csöppség a babakocsiban.

Ha azonban már nagyobb a gyerkőc, akkor strandcipőt is beszerezhetsz neki, ezzel védve a talpát a szúrós fövenytől, kavicsoktól. Nemcsak a vízben, hanem a homokozóban is rajta lehet a lábbeli.

Az etetéshez textilpelust, előkét is vigyél, de ezek bizonyára benne vannak a pelenkázótáskában a többi szükséges felszereléssel - nedves törlőkendő, cumisüveg, rágóka, csörgő, stb. - együtt.

Mit csináljatok a babával a strandon?

Attól függ, hány hónapos a picur. Ha csak rövid időre mentek ki napozni, akkor sok játékot ne vigyetek, de ha már féléves is elmúlt a csöppség, akkor a vízben is megmártózhat kicsit. Karúszó, kislabda, matrac, vízálló játékok, homokozószett - ezek mind jöhetnek.

Érdemes azonban magadra is gondolnod: egy magazin, egy rejtvényújság vagy egy izgalmas regény is helyet kaphat a strandtáskában, mert amíg a pici szundít az árnyékban, te tudsz egy kicsit olvasni.

Ha az estét is a vízparton, strandon töltitek, mert például ott vacsoráztok, akkor melegebb ruhát is tegyél a babának, és egy kis zoknit is, hogy ne fázzon a lába. Érezzétek jól magatokat, használjátok ki a napsütéses időszakot!

Címkék: rugdalózó, ruhafalva, kisbaba, webshop, online, strand, reklám