Hazánkban a meleg hónapok egyre melegebbek, nő a napi hőingadozás, nagy az UV-sugárzása a napnak, így nem kérdés, hogy az udvaron is megfelelő védelemmel kell ellátni gyereket, felnőttet egyaránt. Nem beszélve arról, hogy a forró napokon egy megfelelő méretű és anyagú árnyékoló hűvösebb teret is biztosít.

Az elhúzható árnyékolók

Az e-kert.hu webáruházban már elhúzható árnyékolókat is találunk. Nem csoda, hogy megjelentek az ilyen funkciójú termékek is a piacon, hiszen az a termék a sikeresebb, amely minél több időszakban, minél több rendeltetésre használható. De vannak olyan esetek, amikor tényleg csak elegendő egy sima, nem elhúzható árnyékolót vagy rolót beszerezni, hogyha pl. biztosan tudjuk, hogy mindig süt nap az adott területre.

Az elhúzható árnyékolóknak, ahogy a nevük is mutatja, az a céljuk, hogy hűvösebb környezetet biztosítsanak, felhősebb időben az elhúzásukkal jobban biztosított legyen a világosság, hiszen ha nem süt a nap, akkor már nincs szükség árnyékolóra. Igény szerint, ha pl. baráti társaság vagy családtagok érkeznek, és kerti összejövetel tartására kerül sor, ismét ki lehet húzni az árnyékolót a pergolán.

Különleges jellemzők és extrák

Az árnyékolók szövetei több színben, de mind magas minőségben kaphatók és a termékhez hozzátartozik természetesen a mozgató mechanizmus is. A szövetek erősek, ellenállóak, a nap káros UV-sugárzásával szemben is. Ha valaki egész évben meg szeretné tartani a pergolát az árnyékolóval együtt, annak sincs akadálya. A mozgatható árnyékoló szövethez felár ellenében téli védőhuzat is rendelhető.

A pergolákat, így a hozzájuk tartozó árnyékolókat egymás mellé is építhetjük, és rögzíthetjük. A rögzítésnek is lehet több különböző módja, a kialakítástól és a helyszíntől függően. Ha a pergola egy fa tartószerkezettel készül alul is, akkor azokhoz is rögzíthető, de talajcsavarokkal is megoldható a felépítése.

Az árnyékoló szövetek többféle méretben is kaphatók. Kérjük, érdeklődjön a cég munkatársainál, ha Önnek a felsoroltaktól eltérő elképzelése lenne, biztosan találnak a kollégák valamilyen megoldást. Ezek az árnyékolók alapvetően nem eső és vihar elleni védelemként készültek, de ha netán esik rájuk csapadék, akkor érdemes tudni, hogy a szövet nem penészedik.

A berendezés fontossága

A pergolák és az árnyékolók színét és anyagát mindig igazítsuk a már meglévő kerti bútor vagy egyéb kiegészítők, tárolók stílusához. Ha valamilyen kiegészítő hiányzik még, akkor érdemes az e-kert.hu-nál szétnézni, mert a kerti bútortól kezdve az összejövetelek méltán népszerű eszközéig, a kerti grillig minden megtalálható a webáruházban és jelentős költségeket tudunk megspórolni, ha mindent egy helyről rendelünk meg.

Címkék: e-kert, árnyékoló, pergola, webshop, online, reklám