Ha már biztos, hogy nem kapszulás kávégépet szeretnénk, akkor az automata kávéfőző mellett érdemes letenni a voksunkat. De e kategórián belül is a minőségi gépekre szavazzunk!

Az automata kávéfőzők előnye

Az automata kávégépek kezelése a legegyszerűbb, ezért választják sokan ezt a típust. A Jura kávéfőző például azért jó választás, mert akár 1 perc alatt lefőzi a kívánt kávétípust számunkra, így nem kell reggelente a kotyogóssal bíbelődnünk.

A Jura kávégépek között azért is érdemes szétnézni, mert számos extrával rendelkeznek, és a svájci minőségnek köszönhetően nagyon finom kávét állítanak elő. A gépek és a hozzávaló Chicco d’Oro szemes kávé is megrendelhető a premiumshop24.hu webáruházból.

A darálós kávégépek mellett szól az is, hogy nagyon kellemes illatot áraszt a frissen őrölt kávé. Van, aki kimondottan ezért vásárol automata kávéfőzőt, mert nem tud betelni a babszemekből előállított őrlemény mennyei illatával: valóban azonnal felébredünk tőle!

Mi alapján válasszuk ki a típust?

A Jura automata kávéfőzők egytől egyig kiváló minőségűek, nagyon halkan működnek, nem foglalnak nagy helyet a konyhapulton. Ennyi jó tulajdonság ellenére mégis nehéz közülük kiválasztani a megfelelőt, ha nem járunk utána alaposan annak, melyik mit tud.

Először is azt nézzük meg, mennyi a termékvariációk száma, amit képesek előállítani. Nem iszik feltétlenül mindig mindenki eszpresszót, van, hogy a család hölgytagjai inkább a kapucsínót választják reggelente is.

A Jura ENA 4 Full Nordic White kávéfőző például amellett, hogy rendkívül dizájnos és kis méretű, 4-féle kávétípust is el tud készíteni: eszpresszót, hosszú kávét, Caffè doppiót és dupla presszókávét az igazán bevállalósaknak.

A Jura E8 PianoBlack automata kávéfőző még ennél is többre képes, 17-féle variációval számolhatunk: a kapucsínón túl latte macchiato, caffé lungo és flat white is készíthető vele többek között.

Fontos lehet még a döntésnél, hogy mekkora a víztartály és a kávézacctartály. Ha sokan fogyasztanak a családban kávét, netán az irodába keresünk megfelelő kávégépet, akkor érdemes olyat venni, amely kényelmesen kiszolgál mindenkit, még ha kicsivel nagyobb is lesz a mérete.

A kiegészítőkre és a tisztítóeszközökre is gondoljunk!

Ahogy már írtuk, a tökéletes kávégép mit sem ér, ha nem a legfinomabb szemes kávét választjuk mellé. Ám a Chicco d’Oro mellett érdemes Jura kávéfőző kiegészítőket is beszereznünk a premiumshop24.hu oldalán, például tejtartót, tejhűtőt, tejhabosítót, kapucsínóhoz habosítófejet, de szép csészéket és kanalakat is találunk a kínálatukban. A kiegészítők meglétével még exkluzívabb élmény lesz a kávézás.

Ugyanitt a tisztításhoz és karbantartáshoz szükséges kellékek is megtalálhatók, érdemes ellátogatni a webáruház oldalára vagy betérni budapesti bemutatótermükbe.

Címkék: premiumshop, kávéfőző, webshop, online, reklám