Az egyik legkeresettebb művirágcsokor csodás tulipánokból áll össze, akár 10 szálból összeállított változatot is megvásárolhatunk. Mutatós dekoráció bármely helyiségben, ahová szeretnénk becsempészni a tavaszi hangulatot.

Friss, üde hangulat

A Prauda-Dekor Kft. virágcsokor kínálata változatos, hiszen nemcsak a tulipáncsokrok, hanem műzöldek, helykitöltők, vegyes virágcsokrok is kaphatóak. A tulipáncsokrok előnye, hogy könnyen kezelhetőek, tartósak.

Napjainkban olyan kifinomult és minőségi anyagok felhasználásával készülnek a műnövények, hogy nehezen különböztethetőek meg az igazi virágoktól, így bármely rendezvény dekorációjára tökéletesen megfelelnek. A művirágnak számtalan előnye van, nézzük ezeket részletesebben!

A tulipán szimbolikája

A művirágokat számos helyen használhatjuk dekorációs célra. Leggyakrabban esküvői helyszíneken, lakásdíszként vagy temetői sírokon elhelyezve láthatjuk. A tulipán, mint a tavasz eljövetelének megtestesítője elsősorban az otthonokban használt díszítőelem. Bár sokan nem is gondolják, már honfoglaló őseink is ismerték a tulipán korai rokonát, a tűzvirágot. 

Valamennyi virágnak bizonyos jelentést tulajdonítunk. A tulipán szimbolikáját tekintve a különböző korokban és földrajzi területeken eltérő jelentéssel bírt. Például az ókori Perzsiában a tökéletes szerelem jelképének számított. Magyarországon a török uralom után jelent meg a mai formájában is ismert, nemesített tulipán. Hazánkból jutottak később Európa más részeibe is tulipánhagymák. A népművészeti motívumok között szintén gyakori minta a tulipán formája. 

A tulipán szimbólikusan jelenthet vidámságot, természetességet, játékosságot és nőiességet egyaránt. A szépséges, többféle színárnyalatban kapható virágot rengetegen kedvelik. A művirágok között gyűrődésmentes szatén vagy gumi anyagból készült változatával meghódítja bárki szívét.

A művirágok karbantartása

A növények virágzásától függetlenül bármikor megvásárolhatóak kedvező áron ezek a fajta virágcsokrok. Azok számára is tökéletes választás a művirág, akik pollenallergiában szenvednek, hiszen így biztonságosan választhatnak bármilyen fajta virágból otthonuk dekorációjaként. Bár illatuk nincs ezeknek a növényeknek, ezt már könnyen kiküszöbölhetjük aromák használatával.

A mű tulipáncsokrok karbantartása is igen egyszerű. A selyemből vagy műanyagból készült változatok portalanítását tollseprűvel végezhetjük, de az erősebben szennyezett darabokat akár víz alatt is lemoshatjuk, nem okoz károsodást a műnövényben. A valódi növényekkel ellentétben nincs szükség öntözésre sem, elhervadni sem fognak, így a befektetett költségeink sokáig megtérülnek.

Címkék: praudadekor, dekoráció, lakberendezés, tulipán, webshop, otthon, online, virág, reklám