Az automata ajtók a kényelmi funkció mellett számos egyéb tulajdonsággal rendelkeznek, melyek bevonzzák a vásárlókat, és a kereskedelmi egységek működését is megkönnyítik. A transzparencia, a higiénia, a biztonság és még egyéb okok miatt érdemes elgondolkodnia az üzlettulajdonosoknak az automatizált bejárat telepítésén. Nézzük részletesebben az előnyöket.

Könnyítsük meg vásárlóink életét

Sokszor eszünkbe sem jut, hogy az automatizálás mennyire megkönnyíti az életünket, hiszen szinte természetesnek vesszük, hogy az ajtók önműködően nyílnak és érintésmentesen tudunk az üzletekbe bejutni.

A FAAC Hungary Kft. termékportfóliójában a toló- és forgóajtók automatizált változatai is megtalálhatóak, így bármilyen igényt ki tudnak szolgálni. A cég által forgalmazott és gyártott kiegészítők segítségével abszolút a megrendelő igényére szabható a bejárat. A tűz- és füstállóság, a megerősített biztonság, a vészkijáratok beépítése mind olyan területe az automatizálásnak, mely tökéletesen megoldható termékkínálatukkal.

Az automatizált ajtók előnyei

Térjünk ki részletesebben arra, hogy a bevásárlóközpontok, üzlethelyiségek számára miért hasznos az automatizált ajtók használata. Ahogy azt a bevezetőnkben említettük, a vásárlóknál elsődleges szempont az egyszerű bejutás az épületekbe, de emellett a transzparens, átlátható bejárat szintén igényként jelentkezik. 

A kereskedelmi egység érdeke is, hogy a vevők minél nagyobb felületen láthassanak be az áruházba, hiszen az érdekes termékekkel így már az üzlet előtti területen fel tudják hívni a figyelmet boltjukra. Az automatizált ajtók emellett az ügyfelek magatartásáról is adatokat szolgáltathatnak, hiszen az ajtónyitások számának mérésével többféle statisztikához is hozzájuthatnak.

Biztonság és energiatakarékosság

Az automata ajtók érzékelői lehetővé teszik, hogy az ajtók csak akkor nyíljanak ki, ha valaki áthalad előttük. Használatukkal elkerülhető a feleslegesen nyitva maradt bejáratok miatti hőveszteség. A gyors záródás növeli az energiahatékonyságot és ezáltal csökkenti a költségeket. 

Az automatizált bejáratok biztonságosan és akadálymentesen képesek biztosítani a vásárlók áthaladását. Ez különösen fontos mozgássérült, idős vagy babakocsival közlekedők számára. A hagyományos ajtóknál jóval biztonságosabbak az automatizált bejáratok, hiszen záródásuk irányított, a beállított érzékelők pontosan végzik feladatukat, rácsukódás veszélye nélkül.

A betörés elleni védelem a kiegészítő elemek hozzáadásával magasabb szintűvé válhat, mint a hagyományos ajtók esetében. Például a biztonsági üvegek beszerelésével vagy a padlósín felszerelésével a befeszítéses betörések meggátolhatóak.

Címkék: faac, automatizált, toló, forgó, bejárat, takarékosság, automata, ajtó, energia, biztonság, reklám