Miért van szükség egyáltalán szélvédőmosó folyadékokra?

Miért nem elég a víz? Gondolhatnánk egyből, hogy elegendő lehet a mindenhol megtalálható csapvíz is, gyorsan meglennénk és még spórolnánk is (nem mintha egy szélvédőmosó folyadék annyira drága lenne). Ma már a szélvédőmosók, fagyállók beszerzése is szinte annyira gyerekjáték, mint egy üveg ásványvíz vásárlása, elég csak megnézni például a Weber Autotechnik készítményeit.

A szélvédő mosása, ápolása és takarítása során az a legfontosabb szempont, hogy megfelelő látási viszonyokat biztosítsunk a vezető számára. Ne maradjon maszatos, koszos, csíkos vagy homályos az üveg egyik része sem! Csak a kristálytiszta felület az elfogadható, különben azt kockáztatjuk, hogy a sofőr nem fog valami váratlan eseményt időben észlelni, nem tud rá reagálni, és máris megtörténik a baj. Kiemelten fontos ez például a téli időszakban, amikor a szokásosnál is több terhelés és környezeti hatás éri a szélvédőket. Mindennapos fagy, hóesés, esőzés, havaseső, sár, minden, amit csak el tudunk képzelni. 

Itt kerülnek képbe a speciális szélvédőmosók, amelyek sokkal többet nyújtanak a víznél. A benne lévő vegyszereknek köszönhetően az összes szennyeződést fel tudják oldani, nem csupán elmaszatolják azt, hanem pillanatok alatt kifejtik hatásukat. Természetesen ehhez szükség van megfelelő ablaktörlő lapátokra is, de legalább ennyi múlik az ideális folyadékon is. Lehet bármennyire új és modern az ablaktörlő, ha a használt vegyszer nem felel meg a céloknak.

Szélvédőmosó folyadék és szélvédőmosó folyadék között is vannak különbségek

Ahogy azt már az előbbiekben említettük, például télen sokkal nagyobb terhelésnek van kitéve egy szélvédő, de az egész jármű is. Igaz ez a benne tárolt kiegészítőkre is, mint amilyen a szélvédőmosó folyadék is. Télen nem ritkák a súlyos mínuszok, így ennek a folyadéknak még -20 fokos környezetben is megfelelően kell működnie. Ennek következtében érdemes télen az évszaknak megfelelő kiegészítőket vásárolni, nyáron pedig a nyáriakat.

Mind a két évszakban más környezeti hatások érik az autó szélvédőjét, más a szennyeződések jellege is, de szerencsére a specializált szélvédőmosó folyadékok megoldást jelentenek az összes kihívásra.

A kínálat hatalmas

Rengeteg féle szélvédőmosó folyadékkal találkozhatunk a piacon, egyetértés csak abban van, hogy érdemes mindig a lehető legnagyobb kiszerelést vásárolni, mivel erre mindig szükség lesz és fogyóeszközről beszélünk. Ha nem vagyunk biztosak a dolgunkban, kérjük ki nyugodtan az autószerelőnk véleményét vagy az adott eladó segítségét.

Címkék: weberautotechnik, fagyálló, szélvédő, webshop, online, reklám, autó