Kiemelt figyelmet kell szentelni például azoknak az állatoknak, amik kárt tehetnek a növényekben. Tipikusan ilyen a vakond, ami alapvetően egy hasznos állat, hiszen olyan kártevőket fogyaszt, mint például a cserebogár és a lótetű. Ráadásul védett állat is, ami nagymértékben megnehezíti a dolgodat. 

De mi lehet a megoldás?

Ha még nem találtad meg a megfelelő megoldást ellene, akkor figyelmedbe ajánljuk a Szomszedkert vakondhálóinak kínálatát. Itt normál, illetve erősített változatot is találsz, sőt a telepítéshez szükséges rögzítő tüskéket is be tudod szerezni.

Vásárlás előtt egy kicsit tájékozódnál erről a rendkívül hasznos kiegészítőről? Akkor olvass tovább, mert ebben az írásunkban erről lesz szó. Először is elmondjuk, hogy mi az a vakondháló és hogyan kell telepíteni. Végül pedig felhívjuk a figyelmedet egy nagyon fontos dologra is, amiről sokan hajlamosak megfeledkezni.

Mi az a vakondháló?

A vakondháló lényegében nem más, mint egy kellőképpen erős struktúrájú háló, ami humánus megoldást jelent a vakondok ellen. Miután a megfelelő módon leteríted az adott területre, nem tudják megközelíteni a növények gyökerét.

Ennek azért van óriási jelentősége, mert a vakondok alagutakat ásnak a föld alatt, amivel károsítják a növények gyökérzetét. Ha viszont hálót telepítesz a kertedbe, akkor erre nem kerül sor, legalábbis ott, ahol virágok, facsemeték, cserjék vagy zöldségek nőnek.

Hogyan kell telepíteni a kertbe?

A vakondháló telepítésének első lépése a föld előkészítése, ugyanis csak teljesen sima, egyenletes felületre lehet kiteríteni. Ha van öntözőrendszered, akkor az alá 25-30 cm-es mélységben kell elhelyezni, hogy az esetleges javításokat, felújításokat ne akadályozza. Egyéb esetben elég 5-8 cm-es mélységben lefektetni.

A háló leterítése után következik a rögzítés, amit speciális kialakítású rögzítő tüskékkel tudsz megtenni. Ezek az elemek megakadályozzák, hogy a háló elcsússzon a helyéről. A hálóval azonos ellenállóképességgel és élettartammal rendelkezik, így hosszú időn keresztül képes biztosítani a megfelelő fixálást.

Miről nem szabad megfeledkezni?

Nagyon fontos, hogy a hálót legalább 15-20 cm-es átfedéssel telepítsük, így tudjuk ugyanis elkerülni, hogy a vakondok utat találjanak magukban. Ha biztosra szeretnél menni, akkor a hálót fel kell hajtanod a fák tövénél, oszlopoknál, szegélyeknél illetve a ház falánál is.

Láthatod, hogy a vakondok elleni védekezést nem szabad félvállról venni, különben a növények pusztulását okozhatják. Mivel védett állatokról van szó, így kizárólag mechanikai megoldást alkalmazhatsz. A vakondháló több szempontból is ideális megoldás, hiszen távol tartja a kis földtúrókat, ráadásul a telepítése is egyszerű. Csak arra kell figyelni, hogy a hálót átfedésben kell telepíteni és a megfelelő helyeken fel kell hajtani.

Címkék: vakondháló, szomszedkert, online, kert, webshop, reklám