A bútoráruházak lenyűgöző választékából nehéz kiválasztani otthonunk hangulatához legjobban illő darabot. Ha szükséged van némi inspirációra vagy útmutatásra a dohányzóasztal kiválasztásához, akkor érdemes továbbolvasnod cikkünket.

Válasszunk körültekintően

Rengeteg időt töltünk azzal, hogy a nappali bútorait összeválogassuk, de általában a legnagyobb hangsúlyt a kanapé, a fotelek és a szőnyegek kiválasztására helyezzük. Pedig a dohányzóasztalok megválasztása is hasonlóan fontos a megfelelő összhang kialakításához.

A mömax a nappali teljes berendezéséhez kínál bútorokat, így a dohányzóasztalhoz illő többi elem is egységes képet mutathat otthonunkban. Ne rontsuk el a tökéletes otthon hangulatát néhány rosszul megválasztott stílusú bútordarabbal, inkább fordítsunk kellő figyelmet a teljes berendezés összeválogatására.

Dohányzóasztalok választása előtt

Természetesen bármilyen formát és méretet választhatunk a nappaliba, azonban érdemes néhány szabályt betartani, mielőtt totális káosszá változik a lakberendezés. Alapvetően a kanapé méretét és elhelyezkedését kell figyelembe vennünk a dohányzóasztal kiválasztása előtt. Az asztalnak legalább a kanapé hosszának a felével kell megegyeznie, ez az ideális méret.

Magasságát tekintve közel az ülésmagassággal megegyező dohányzóasztalt érdemes választanunk. A döntést befolyásolhatja, hogy a kanapé L-alakú, hiszen ebben az esetben vegyük figyelembe a kanapé mindkét oldalának üléshosszát, ehhez mérten válasszuk ki az asztal szélességét.

Tanácsok a forma kiválasztásához

Ha túljutottunk azon a kérdésen, hogy mekkora legyen az asztal, akkor egy újabb döntést a formájával kapcsolatban kell meghoznunk. A dohányzóasztal lehet kerek, ovális, négyszögletes vagy téglalap alakú. A lekerekített szélekkel rendelkező ovális és kerek forma elsősorban a kisgyermekes családoknál használatos. Ezeknél az asztaloknál nem kell félnünk attól, hogy gyermekünk beveri magát az éles szélekbe.

A téglalap és négyszögletes változatok könnyebb hozzáférést biztosítanak az asztalon elhelyezett tárgyakhoz, mint például a távirányító, poharak. Elegendő felületet nyújtanak ahhoz, hogy a körülötte ülők számára fontos eszközök mindig kéznél legyenek. Praktikus olyan asztalt választani, melynek belsejében nyitott tárolórekeszek is vannak, itt a magazinok, kisebb dekorációs tárgyak tökéletesen elférnek.

A dohányzóasztalok kiválasztásának még egy fontos szempontja lehet, méghozzá az anyagválasztás. A hagyományos faasztalok mellett divatosak a fémvázas, üveg asztallapos modellek. A különböző alapanyagok kombinációjával könnyebben tudunk a lakás stílusához igazodni. 

Címkék: moemax, reklám