Mit jelent az erős immunrendszer?

A kérdésre a válasz az, hogy olyan állapotot alakítunk ki, amely hatékony abban, hogy legyőzze azokat a fertőzéseket, amelyekkel akarva-akaratlanul találkozunk. Ehhez pedig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, vagy azok kiegészítők általi pótlása szükséges, amelyet a Patikatt.hu immunrendszert erősítő készítményeivel könnyedén elérhetünk. 

Még abban az esetben is előfordulhat tápanyaghiány, ha kifejezetten nagy gondossággal tervezzük meg az étkezéseket. De vajon melyek azok a legfontosabb alkotóelemek, amelyekkel maximumra pörgethetjük az immunrendszerünket?

A legfontosabb tápanyagok

Az A-, B-, C-, D-, E-vitaminok, a cink, a kalcium, a magnézium és a vas mind olyan összetevők, amelyek elegendő mennyiségével támogathatjuk az immunválaszainkat. Ezek azok az összetevők, amelyekre mindenféleképpen szükségünk van, ha szeretnénk a maximumot nyújtani a szervezetünknek, illetve nem szeretnénk kérdőjeleket abban, hogy elegendő tápanyaghoz jutunk-e a táplálkozásunk során. Mivel ez nem igazán kiszámítható, még akkor sem, ha sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, érdemes a vitaminkészítmények világában is elmerülni.

Egyensúlyt csak és kizárólag akkor érhetünk el, ha minden olyan tápanyag rendelkezésre áll, amely nélkülözhetetlen az ideális működéshez. Ezeknek nagy részét a szervezetünk nem tudja előállítani, és sajnos legtöbbször az adott ételekből se fogyasztunk annyit, hogy biztosítani tudnánk az igényelt mennyiséget.

A vízben oldódó vitaminok ráadásul kiürülnek, nem tudjuk elraktározni őket, mint a zsírban oldódó változatokat. Éppen ezért folyamatos pótlásuk válik szükségessé, így a B- és C-vitamin pótlására naponta szükségünk van, ezzel szemben az A-, D-, E-, K- vitaminokból képesek vagyunk egy bizonyos mennyiség elraktározására.

Milyen tünetei lehetnek annak, ha vitaminhiányos állapotba kerültünk?

Amikor nem rendelkezünk elegendő mennyiséggel a szükséges vitaminokból, valamint ásványi anyagokból, akkor hiányállapot alakul ki, aminek jellegzetes tünetei vannak, csakúgy mint a betegségeknek. Ilyenek a hajhullás, az általános gyengeség érzete, valamint a fáradékonyság.

Vitaminhiányt jelezhet a száj sarkának kirepedése, a különféle kiütések, a látás romlása, ehhez kapcsolódóan pedig a szem szárazsága is. Emellett, annak ellenére is, hogy sokan nem is hinnék, de a lehangoltság, a depresszió, sőt az ingerlékenység is összefüggésben lehet a szervezet különböző hiányállapotaival.

A kar, valamint a láb bizsergése, illetve zsibbadása szintén intő tünet lehet. Éppen úgy, ahogy az ínyvérzés, a folyamatosan jelentkező fejfájások, valamint a gyakori fertőzés, megbetegedés. A fentiekből látszik, hogy nem szabad félvállról venni a vitaminokat és a megfelelő étkezést, hiszen ez létfontosságú a teljes élethez!

Címkék: patikatt, immunerősítő, immunrendszer, webáruház, vitamin, reklám, online