null

Ebben az időszakban már érdemes a játékok mellett számára biztonságos könyvet is a kezébe adni. Ez a kisbabáknak való pancsolós könyv.

A pancsolós könyv előnyei

A kisbabák vízzel való találkozása általában pozitív élmény, de előfordulhat, hogy megijednek valamitől, vagy valamilyen apró kellemetlenség éri őket, és félni fognak a fürdéstől. Ezt érdemes megelőzni a játszva fürdéssel, amire kiválóan alkalmas a pancsolós könyv. A Mai-Könyv.hu webáruházban a pancsolós könyvek széles választékát találjuk, amelyekkel a fürdés kellemes élménnyé válik.

Kezdetben persze a szülőnek kell megmutatni, hogyan lapozható a pancsolós könyv, hiszen a baba még csak most tanulja a körülötte lévő tárgyak használatát. A babákat minden érdekli, és a biztonságos, vízhatlan könyv lapozgatása fejleszti a kézügyességüket, a szem-kéz koordinációt. Mivel vízhatlan mesekönyvről van szó, a baba számára a fürdetés kedvelt foglalkoztató játéka lehet. Amíg a baba játszik, könnyen és gyorsan megfürdethetjük. Így számára kedvelt napi rutinná válik a fürdetés, ahol a kedvenc állatkáival pancsolhat. 

Tanulás játék közben

A baba az őt ért külső ingerekből tanul. Észreveszi a színes dolgokat, figyeli a mozgást, a hangokat. Ezeket hamar meg is különbözteti egymástól, bár még beszéddel nem tudja kifejezni magát, de hangadással jelzi, ha örül valaminek. A pancsolós mesekönyv a kisállatokat vagy aranyos mesefigurákat ábrázoló színes képekkel, érdekes formákkal felkelti a baba figyelmét. Különösen érdekes a babák számára a csipogós kiskacsás mesekönyv vagy a Tengeri kalandok című pancsolós kiadvány, amelyben a kedves tengeri állatok a víz hatására elszíneződnek, ezáltal folyamatosan új felfedezni valót nyújtanak a babáknak. 

A pancsolós mesekönyv biztonságos és praktikus

Nemcsak érdekes és figyelemfelkeltő a pancsolós lapozgató, hanem biztonságos is a babák számára. Puha, vízhatlan anyagból készül, ami nem sérti meg a babák érzékeny bőrét. Mivel gyakran veszik a szájukba a játékaikat, ezért fontos, hogy a pancsolós mesekönyvek az egészségre nem ártalmas anyagból készüljenek. Anyaguknál fogva gyorsan és jól tisztíthatóak. Ezek a mesekönyvek általában 5-6 oldalasak, így a kisbabák számára könnyen lapozhatóak. 

Az első mesekönyvek a babák számára

A pancsolós mesekönyv nemcsak az esti fürdés örömteli kelléke lehet, hanem nyáron a kismedencében való időtöltés egyik kedvelt játéka is. A baba az életkori fejlődés során egyre több dolgot vesz észre a képeken, megtanulja az állatok hangját, meg tudja őket különböztetni egymástól. Így később szívesen veszi majd kezébe a nagyobbaknak való kiadványokat, figyel ránk, ha mesét olvasunk neki.

A Mai-Könyv.hu weboldalon kicsiknek és nagyobb gyerekeknek egyaránt találunk kedvelt történeteket. A mesekönyvekkel ugyanis a kisgyermek megszereti az olvasást, és nem fogja unalmasnak találni későbbiekben.

Címkék: könyv, webáruház, reklám