A lábak védelméért

A munkavállaló védelme bármilyen munkakörben elengedhetetlen, ezért a munkáltatóknak szembe kell nézniük a megfelelő munkavédelmi cipő kiválasztásának kérdésével is. A különböző szakmákban eltérő típusú, és más védelemmel ellátott lábbelik használata indokolt. 

Az áruházak polcain számtalan stílusú és minőségű modell közül választhatunk, így például a Netpolc online boltjában is érdemes körülnézni, ahol többféle strapabíró és divatos munkavédelmi cipőt találunk. A legjobb lábbeli kiválasztásánál előre meghatározott elvárásokhoz kell igazodnunk.

Mik a legfontosabb kiválasztási szempontok?

Bár több, különböző kritériumnak kell megfelelnie a tökéletes munkavédelmi cipőnek, az elsődleges választási szempont a megfelelő méret meghatározása. Az online módon történő vásárlás napjainkban már nem bonyolult művelet, így a méretválasztás sem jelenthet problémát. Segítségünkre lesz a termékleírás és a pontos méretmeghatározás. Ha a cipő nem nyom, nem szorít, és nem deformálja, befolyásolja a járásunkat, akkor energikusan tudjuk végigdolgozni a teljes munkanapunkat.

A kényelem mellett manapság az esztétikus megjelenésre is sokat adnak a gyártók. A nőiesség nagy szerepet játszik, amikor a hölgyeknek terveznek újabb munkavédelmi cipőket. A funkcionalitás megőrzésével, de mégis modern megjelenéssel, fazonnal próbálják a legtöbbet kihozni ezekből a lábbelikből. A munkavállalók egészségének megőrzése érdekében az antibakteriális, cserélhető talpbetétek használata szintén fontos a tervezés során.

Munkavédelmi cipő szakma szerint

A munkakör meghatározó a cipő célirányos választásakor. A női munkavállalók többségében a vendéglátásban használnak munkavédelmi cipőt. A konyhai dolgozók számára fontos szempont a csúszásgátló talp megléte. A vendéglátó-ipari egységekben végzett munka során számtalan olyan helyzet fordulhat elő, amikor a zsíros, csúszós felületen kell biztosan megállniuk a dolgozóknak. Ezt a feladatot csak megvastagított talpú, erősen redőzött és csúszásgátlóval bevont cipőtalpon tudják jól megoldani.

Egyes munkakörökben - ahol például vegyszerekkel, zsíros anyagokkal dolgoznak - a talp kopása, törése hamar előfordulhat a nagy igénybevételnek köszönhetően. Ezért lényeges a minőségi anyaghasználat, mely nemcsak a munkavállalót érinti, hanem a munkáltató szempontjából sem elhanyagolható. A költséghatékony gazdálkodás miatt érdemes megfontolni a jobb minőségű, de egyes esetekben drágább modellek kiválasztását, minthogy néhány havonta új munkavédelmi cipőt kelljen beszerezni a kollégáknak.

Címkék: netpolc, munkavédelem, webáruház, online, cipő, női, szakma, reklám