Miért csak a kézi mosás jöhet szóba?

A gépi mosókat úgy alakítják ki, hogy mindegy milyen autóval áll be az ember, a kosz nagy részét el tudják tüntetni. A helyzet az, hogy valójában nincs két egyforma autó. Az egységesített és villámgyors mosást nehéz megúszni apróbb sérülések nélkül.

Lehet bármilyen precíz is a gépi technika, a karcolódás veszélye sokkal nagyobb gépi mosás esetén, mint akkor, ha odafigyelve, kézzel mossák a kocsit. Abban az esetben, ha szeretnénk egy kicsit spórolni, és nem akarunk súlyos pénzektől megszabadulni egy mosásért, akkor a saját kezünkbe is vehetjük a dolgokat. Ehhez be kell szerezni néhány alapvető eszközt, autóápolási terméket. Minden megtalálható az autómosáshoz a POLIRTECH.HU weboldalán.

Ha mi magunk nem szeretnénk a mosással pepecselni, vagy nincs rá valamilyen okból lehetőségünk, akkor érdemes felkeresni egy professzionális kézi mosót. Lehetőleg ne az alapján válasszunk, hogy melyik a legközelebbi vagy a legolcsóbb. Az ár természetesen nem garancia semmire, de legyünk körültekintőek, mert kézi mosással ugyanúgy lehet kárt okozni a fényezésben, mintha a gépre bíznánk a dolgot!

null

Az aktív hab sokat segít

Leggyakrabban por, bogárnyomok, növényi maradványok, olajos foltok, esetleg madárürülék koszolja össze a fényezést és a karosszériát. Ezekkel vigyázni kell, mert van, amelyik úgy beleivódik a fényezésbe, hogy nem is lehet tökéletesen eltávolítani. Ha rendszeresen lemossuk az autónkat, akkor sokkal könnyebb lesz a dolgunk a kosz eltávolítása kapcsán.

A mosást mindenképpen lehűlt állapotú járművön kezdjük meg! Érdemes egy alapos előmosással kezdeni, amit aktív habot képző samponnal célszerű végrehajtani. Használhatjuk ezt a fajta autóápolási terméket normál samponként is, sőt, habpisztolyba is lehet tölteni.

Az aktív hab előnye, hogy erőteljes tisztításra képes, ám mindezt gyengéden teszi. Hatékonyan felold minden olyan szennyeződés, amelynek eltávolítása nem igényel speciális tisztítószert.

Így távolíthatók el a makacsabb szennyeződések

Néha megesik, hogy különleges oldószert vagy tisztítószert kell vásárolni ahhoz, hogy egy-egy megtapadt szennyeződést el tudjunk távolítani. Gyakran használt szer a bogároldó, ami egy speciális oldat. Ha hagyjuk kifejteni a hatását, akkor nem kell erősen dörzsölni a fényezést, így megóvhatjuk autónkat a mosás okozta sérülésektől.

A precíz takarítás nélkülözhetetlen kellékei közé tartozik a tisztítógyurma, valamint a repülő rozsda eltávolítására alkalmas termékek. Ezekre akkor van szükség, ha olyan szennyeződéssel találjuk magunkat szemben, amelyek fizikai módon telepedtek meg az autó valamely részén.

Címkék: polirtech, autómosás, reklám