Szerencsére ma már van lehetőség arra, hogy a takarítással kapcsolatos teendők jelentős részét olyan robotokra bízzuk, amelyek felügyeletet sem igényelnek.

Ezt tudja egy felmosó robot

Kevesen vannak azok, akik szívesen töltik az idejüket felmosással. A felmosó robotot éppen arra találták ki, hogy ne kelljen egyetlen másodpercet sem a felmosóvödör mellett állva tölteni.

Ha beszerzel a Házirobotok.hu webáruházból egy felmosó robotot, akkor teljes mértékig automatizálhatod a folyamatot. Rendkívül precízen dolgoznak a mai modern gépek, gyakorlatilag patyolattisztaságúra képesek feltisztítani a lakás azon helyiségeit, amelyeket előre beprogramozol neki.

Okostelefonra vagy tabletre telepíthetsz egy applikációt, amely segítségével szabályozhatod azt, hogy hol, mikor és milyen intenzitással végezze a felmosást a robot. Dönthetsz úgy, hogy akkorra időzíted a felmosást, amikor nem is vagy otthon. Így biztosan nem fog zavarni a mindennapi életedben, és mire hazaérsz, csillogni fog a padló a tisztaságtól!

null

A robotporszívó előnyei

Előfordul, hogy napokig ki sem mozdul az ember a lakásból. Ilyenkor nem feltétlenül indokolt felmosni a padlót, de a por persze így is megtelepszik a tárgyakon, bútorokon, na és persze a padlón.

A padlóról hagyományosan sepréssel vagy porszívózással szokás a port eltávolítani. Sajnos egyik tevékenységről sem lehet azt mondani, hogy különösebben szórakoztató volna. Ha van az embernek robotporszívója, akkor viszont minden sokkal egyszerűbb.

Ezek az eszközök a beüzemelést követően felfedezik a lakást. Célszerű ezt megelőzően gondoskodni arról, hogy csak olyan helyiségekbe juthasson el, ahova szeretnénk. A fürdőszobába semmiképp sem célszerű beengedni, de megakadályozhatjuk azt is, hogy bemenjen a gyerekszobába és kárt tegyen magában például a szétszórva hagyott játékok miatt. Ha valamelyik szobán nincs ajtó, amit becsukhatnánk, akkor virtuális fallal tudjuk megakadályozni a robotporszívó bejutását.

A robotporszívó irányítására, programozására szintén okostelefonos alkalmazás használatával van lehetőség. Nem kell azonban mindig felügyelni őket, hiszen ha a fenti óvintézkedéseket megtettük, nem kell attól tartani, hogy például leesnek a lépcsőről. Szenzoraikkal ugyanis képesek érzékelni a szintkülönbségeket, így nem esnek le különféle magaslatokról.

Az ablakokat sem kell többé kézzel tisztítani

Az egyik legnagyszerűbb innovációt az ablaktisztító robotok jelentik. Kis növésűek számára komoly könnyebbséget jelenthet egy ilyen eszköz, amely belső vákuummotorral tapad az üvegfelületekhez.

A kitűnő üvegtisztító hatást mikroszálas kendővel éri el, ennek cseréjéről persze időről időre gondoskodni kell. Attól viszont nem kell tartani, hogy leesne egy ilyen robot az ablakról, mivel a megszakítás nélküli táprendszer megakadályozza ezt még abban az esetben is, ha kikapcsolt állapotba kerül a gép.

Címkék: robotporszívó, reklám