A Zuhanykabin.hu oldalán kapható hidromasszázskádban a víznyomás sugarának masszírozó hatása van. Ez a különleges kád jó néhány masszázst tud, így mindenki könnyen az egyéni igényeihez állíthatja őket. Miért különleges ez a kádfajta? Kiknek ajánlott? Ki telepítheti? Mutatjuk a válaszokat!

Kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek meg kell küzdeniük a stresszel

A hidromasszázsfürdők használata kifejezetten ajánlott azok számára, akiknek a mindennapjai pörgősek, és meg kell küzdeniük a stresszel. Otthoni körülmények között is biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy kellőképpen el lehessen lazulni, ugyanis ezzel sokat lehet tenni az egészségért, hiszen köztudott, hogy a stressz számos egészségügyi problémát előidézhet.

A hidromasszázskádban egy szivattyú biztosítja a víznek az áramlását, a szivattyú működéséről pedig egy villanymotor gondoskodik. A masszázs a különböző erejű vízsugaraknak köszönhetően jön létre.

Mire kell figyelni a behelyezéskor?

Minden kád esetében fontos, hogy szakember végezze el a behelyezést. Ráadásul a hidromasszázs típusú fürdőkádak több tapasztalatot és figyelmet igényelnek, szóval semmi esetre sem szabad laikusként megpróbálni a kád behelyezését, ugyanis ez akár életveszélyes helyzetet is eredményezhet. 

Kellő szakértelemmel és tapasztalattal rendelkező szakembert kell keresni, ugyanis ebben az esetben nemcsak a vízelvezetést kell megoldani, hanem az elektromos árammal is dolgozni kell. Azon laikusok számára sem javasolt a szerelési munkálat, akik már “sima” kádat beillesztettek a helyükre, mert ezeknél elektromos árammal nem kellett dolgozni.

A hidromasszázskádak nagyobb felkészültséget igényelnek

Természetesen a fürdőszoba kialakításakor is figyelembe kell venni azt, hogy nem egy egyszerű kád kerül majd a helyiségbe. A hidromasszázskádak nagyobb felkészültséget igényelnek, szükség lesz a tökéletes padlóösszefolyóra és a szerelőnyílásra. Továbbá fontos, hogy legalább egy irányba elmozdítható legyen a kiválasztott kád. Ez azt jelenti, hogy besüllyesztésben nem érdemes gondolkodni, ugyanis ez a későbbiekben komoly problémákat okozhat a karbantartás és az esetleges meghibásodás esetén.

Továbbá arra is kiemelten kell figyelni, hogy víz ne kerüljön az elektromos részekhez, szóval az elvezetést mindenképpen meg kell oldani. Mindemellett pedig arra is ügyelni kell, hogy legyen földelőrendszer kialakítva a kád környezetében. Mindez jól mutatja, hogy szakképzett szerelő nélkül nem szabad hozzákezdeni a hidromasszázskád telepítéséhez.

Címkék: hidromasszázs, zuhanykabin, kád, fürdőszoba, reklám