Érett pályaválasztás

A pályaválasztás az életünk egyik legfajsúlyosabb döntése, jelentősen befolyásolja az életutunkat az, hogy jól döntünk-e. Ráadásul a felgyorsult digitalizáció és a pandémia is hozzájárult ahhoz, hogy számos szakmának leáldozott, más szakmákból viszont hiány keletkezett. Alkalmazkodva a megváltozott világgazdasági körülményekhez jövőbiztos karriert építhetsz, ha a hiányszakmákból választasz magadnak.

Hiányszakmák, melyek aranyat érnek

A interneten elérhető online képzések segítséget nyújtanak, ha érettségi után szakmát tanulnál, vagy épp karrierváltásban gondolkodsz, esetleg gyed, gyes után nem tudsz, vagy nem szeretnél visszamenni a munkahelyedre, mert más területen képzeled el magad.

Otthonosan a digitális világban

AZ IT szektor munkaerőhiánya még évekig kihívást fog jelenteni, ráadásul a bérek is emelkedtek. Ha szereted az informatikát, logikusan gondolkodsz, akkor érdemes Java vagy Python programozónak tanulnod. Ha kreativitás az erősséged, akkor a webdesign tanfolyam a neked való, melyet a The Bright Academy online képzései között is megtalálsz. Ha inkább a weboldalak összeállítása hoz lázba, akkor WordPress tanfolyam elvégzésével pár hét alatt képes leszel önállóan honlapokat készíteni.

Szeretsz emberekkel foglalkozni?

Ha a digitalizáció nem a Te világod, és inkább emberekkel foglalkoznál, érdekel a psziché, a problémamegoldás, empatikusnak tartod magad, akkor a coach tanfolyam lehet testhezálló  számodra. Coachként biztos anyagi hátteret tudsz teremteni magadnak.

Ha a psziché helyett inkább a fizikai jóllét megteremtését szeretnéd elősegíteni, akkor válaszd a gyógymasszőr tanfolyamot.

Főszerepben a kreativitás

Amennyiben remek írói vénával rendelkezel, a kreatív szövegírást Neked találták ki. Szövegíróként dolgozhatsz akár szabadúszóként is, bárhonnan, nem leszel helyhez kötve.

Ha mégis inkább vizuális típus vagy, akkor grafikusként is kiélheted a kreativitásod.

Ha hobbid a fotózás, videózás, miért ne kereshetnél vele pénzt? Már számos olyan online szakmai tanfolyam elérhető, melynek elvégzése után dolgozhatsz profi fotósként, vagy videósként a filmek világában is brillírozhatsz.

Virtuális asszisztencia és projektek

Nem okoz gondot az Excel táblák kezelése, kivételes kommunikációs készséggel, remek időgazdálkodási képességgel rendelkezel? Virtuális asszisztensként vár rád a felhőalapú  home office munka. Feladataid között szerepelhet adatbázisok, webshopok kezelése, ügyfélszolgálat, telefonok lebonyolítása. Az online Projektmenedzser tanfolyam elvégzése után pedig alkalmassá válsz projektek előkészítésére, megtervezésére, végrehajtására.

A tanulás váljon életformáddá, a változó világgal változz, fejlődj Te is! Az élethosszig tartó tanulás, talán még soha nem volt aktuálisabb, mint napjainkban.

Címkék: thebrightacademy, kreatív, tanfolyam, szakma, tanul, érettségi, digitális, reklám