Lehetőség az alaposabb megismerésre

Több előnye is van egy ilyen gyógytornász állásnak Budapesten. Sajnos sok kórházban a páciensek csak addig járnak gyógytornára, amíg az kötelező. Vagyis amíg el nem érik a szerintünk optimális állapotot. Ráadásul gyakran az idő szűke miatt nem mindig van lehetőség a páciens problémáinak mélyreható megismerésére, hiszen rengetegen várnak a kórházi gyógytorna foglalkozásokra. Ezzel szemben egy magánrendelésnek nagy előnye, hogy főleg azok járnak oda, akik hosszabb távra tervezik a kezelésüket. Így akad elég időnk az alapos megismerésükre és állapotuk javulásának nyomon követésére.

Változatosabb pácienskör

A magánrendelés több lehetőséget ad ahhoz, hogy valóban megismerhessük a legkülönfélébb betegségeket – és így tapasztalatot szerezzünk velük. Egy kórházban a gyógytornászok főleg a krónikus betegségekben szenvedőkkel találkoznak, míg magánrendelés esetén olyanokat is megismerhetünk, akik prevenciós jelleggel vagy sportolás mellé választják a gyógytornát. Ezáltal sokkal széleskörűbben kitapasztalhatjuk a szakmát az egészen enyhe panaszoktól a komoly betegségekig.
Mélyrehatóan tanulhatunk a fiatalok civilizációs problémáiról
Korunk leggyakoribb mozgásszervi problémája az ülőmunkából, illetve az egyoldalú fizikai terhelésből fakad. Manapság már egész fiatalon megjelennek a gerinc- és derékpanaszok. A kezdődő isiász, a becsípődések, a letapadt izmok és a hibás tartás a leggyakoribb problémák fiatalok körében. Az ilyen jellegű problémákat viszont sokszor nem kezelik a kórházakban, hiszen el sem jutnak odáig a fiatal páciensek. Ennek az az oka, hogy ezeket a panaszokat nem tartják krónikusnak még a háziorvosok sem. Ezért általában ritkábban találkozni velük a kórházi kezelések alatt, mint a magánrendeléseknél. Ebben az esetben viszont kellő tapasztalatot szerezhetünk a fiatalokat ért kezdődő betegségek illetően is. Megvizsgálhatjuk a modern kori gerincproblémák kezdő fázisait, ami által egyre hatékonyabban gyógyíthatjuk azokat.

Nyugodtabb légkör

A kórházakban sajnos rendkívül túlterheltek a gyógytornászok. Ez még gyakran nekik is igen stresszes, hiszen a mozgásszervi problémával küszködők mellett gyakran a rehabilitációra szorulókat is ők kezelik. Ezért a nagy megterhelés miatt sokkal stresszesebb és kimerítőbb lehet a kórházi munka. A magánrendelőknél viszont szabályozva van a naponta fogadott páciensek száma olyan mértékben, amit a gyógytornász valóban képes elvállalni. Vagyis magunk határozhatjuk meg, hogy naponta hány kezelést tudunk elvégezni. Ez egy magánrendelésnek rendkívül fontos, hiszen a magánszférában a szolgáltatás minősége a legfontosabb. Mindez jóval nyugodtabb munkakörülményeket jelent, így több lehetőséget biztosít számunkra a kezelések közti feltöltődésre.

Címkék: gyógytorna, gyógytornász, magánrendelő, reklám